Απολαυστική πρωτεϊνική τυρόπιτα με cottage cheese που είναι η απόλυτη επιλογή για μια θρεπτική πίτα με υψηλή πρωτεΐνη.
Με την εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης που προσφέρει το cottage cheese ανεβάζουμε τον διατροφικό πήχη ψηλά. Το απαλό και κρεμώδες υλικό δίνει μια μοναδική υφή στην τυρόπιτα, ενώ ο συνδυασμός με τη φέτα και τη μοτσαρέλα, προσθέτει μια εκρηκτική γεύση! Ετοίμασε τη σήμερα, προθέρμανε το φούρνο της κουζίνας και ξεκίνα! Έφτιαξες τη συνταγή; Μην ξεχάσεις να μοιραστείς τις φωτογραφίες σου με το @paxxigr για να μπορέσω να δω τις δημιουργίες σου!
ΥΛΙΚΑ
- 2 φύλλα (650 γρ) ζύμη κουρού
- 2 κ. σ. σουσάμι
- 2 κ. γ. ελαιόλαδο για επάλειψη
Γέμιση:
- 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 400 γρ cottage cheese
- 200 γρ φέτα θρυμματισμένη
- 200 γρ μοτσαρέλα τριμμένη
- 1/8 κ.γ. πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Αλείφω το ταψί 29 x 37 εκ. με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζω 1 κ. σ. σουσάμι και απλώνω το 1ο φύλλο κουρού.
- Στο μπολ χτυπάω με το σύρμα 3 αυγά να αφρατέψουν και προσθέτω τα τυριά, το cottage, τη φέτα, τη μοτσαρέλα με το πιπέρι, τα ανακατεύω καλά όλα μαζί να γίνει το μείγμα ομοιογενές.
- Το απλώνω στο ταψί πάνω στο φύλλο, ισιώνω την επιφάνεια του και σκεπάζω με το 2ο φύλλο.
- Αλείφω με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζω το υπόλοιπο σουσάμι.
- Τρυπάω το φύλλο με το πιρούνι και βάζω το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200°C, στην κατώτερη σχάρα για 45 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια του.
- Βγάζω από το φούρνο, κόβω σε κομμάτια και σερβίρω!
Πηγή: https://paxxi.gr