Από την Ντίνα Νικολάου!
Ένα διαφορετικό «πρασόρυζο» με τραχανά αντί για ρύζι προτείνει η σεφ Ντίνα Νικολάου.
Υλικά
Μερίδες: 6
- 1 κιλό πράσα (το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος), σε ροδέλες 1½ εκ.
- 200 γρ. τραχανάς γλυκός σταρένιος
- 450 γρ. ντοματάκια από κονσέρβα, με τον χυμό τους, ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι άνηθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος
- 2 φύλλα δάφνης
- 200 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε «πρασόρυζο» κοκκινιστό με τραχανά, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο, τη μισή ποσότητα ελαιολάδου.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα πράσα για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν λίγο.
- Προσθέτουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να σοταριστεί καλά και εκείνος.
- Ρίχνουμε τα ντοματάκια με τον χυμό τους και τα φύλλα δάφνης. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σκεπάζουμε με νερό.
- Μαγειρεύουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να πήξει το φαγητό, να γίνει ο τραχανάς και να μείνει με το λαδάκι του. Ανακατεύουμε απαλά ενδιάμεσα, για να μην κολλήσει. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κατά το μαγείρεμα λίγο ζεστό νερό.
- Στο τέλος προσθέτουμε τον άνηθο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε τον τραχανά ζεστό.
πηγή:https://www.gastronomos.gr