Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

«Πρασόρυζο» κοκκινιστό με τραχανά

Από την Ντίνα Νικολάου!

Ένα διαφορετικό «πρασόρυζο» με τραχανά αντί για ρύζι προτείνει η σεφ Ντίνα Νικολάου.

Υλικά

Μερίδες: 6

  •  1 κιλό πράσα (το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος), σε ροδέλες 1½ εκ.
  •  200 γρ. τραχανάς γλυκός σταρένιος
  •  450 γρ. ντοματάκια από κονσέρβα, με τον χυμό τους, ψιλοκομμένα
  •  1 ματσάκι άνηθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος
  •  2 φύλλα δάφνης
  •  200 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε «πρασόρυζο» κοκκινιστό με τραχανά, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο, τη μισή ποσότητα ελαιολάδου.
  2. Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα πράσα για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν λίγο.
  3. Προσθέτουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να σοταριστεί καλά και εκείνος.
  4. Ρίχνουμε τα ντοματάκια με τον χυμό τους και τα φύλλα δάφνης. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σκεπάζουμε με νερό.
  5. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να πήξει το φαγητό, να γίνει ο τραχανάς και να μείνει με το λαδάκι του. Ανακατεύουμε απαλά ενδιάμεσα, για να μην κολλήσει. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κατά το μαγείρεμα λίγο ζεστό νερό.
  6. Στο τέλος προσθέτουμε τον άνηθο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε τον τραχανά ζεστό.

πηγή:https://www.gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης