Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πράσινη σαλάτα με πεπόνι, δυόσμο και φυστίκια Αιγίνης

Με μυρωδικά

Πλούσια, αρωματική και πρωτότυπη αυτή η πράσινη σαλάτα με πεπόνι, μυρωδικά και φυστίκια Αιγίνης ψημένα με μέλι, ζάχαρη και αλάτι! Το ιδανικό καλοκαιρινό γεύμα.

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  350 γρ. διάφορες πρασινάδες (μαρούλι, σαλάτα, λόλα κ.λπ.), σε μέτρια κομμάτια
  •  1/4 μέτριο πεπόνι, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
  •  1 κουτ. σούπας σουμάκ (σε μπαχαράδικα και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ · εναλλακτικά, βάζουμε πάπρικα γλυκιά και λίγο ξύσμα λεμονιού, με διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα)
  •  3 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου δυόσμου, χοντροκομμένα
  •  2 κουτ. σούπας σχοινόπρασο (σε γλαστράκια στο τμήμα μαναβικής σε σούπερ μάρκετ και σε καλά φυτώρια· εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, πολύ ψιλοκομμένα, με διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα)
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα πεπονιού

  •  1/4 μέτριο πεπόνι, καθαρισμένο
  •  60 ml ελαιόλαδο
  •  2 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο, ή 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  •  1 κουτ. σούπας μέλι
  •  2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού

Για τα φυστίκια

  •  4 – 5 κουτ. σούπας ψίχα από φυστίκια Αιγίνης (κατά προτίμηση ανάλατα)
  •  3 κουτ. σούπας μέλι
  •  1 κουτ. γλυκού αλάτι
  •  2 κουτ. σούπας ζάχαρη

Διαδικασία

Φυστίκια

  1. Για να ετοιμάσουμε την πράσινη σαλάτα με πεπόνι, δυόσμο και «αλμυρόγλυκα» φυστίκια Αιγίνης, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στις αντιστάσεις.
  2. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε τα φυστίκια, το μέλι, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  3. Σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα στρώνουμε τα φυστίκια σε μία στρώση και ψήνουμε για 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.

Σάλτσα

  1. Βάζουμε στον πολυκόφτη που διαθέτουμε το πεπόνι με το λάδι, το τζίντζερ, το μέλι και το λεμόνι και χτυπάμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνουν μια λεία σάλτσα.

Σαλάτα

  1. Σε μια βαθιά σαλατιέρα βάζουμε τις πρασινάδες μαζί με το σχοινόπρασο ή το κρεμμυδάκι, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον δυόσμο και περιχύνουμε με τη σάλτσα πεπονιού.
  2. Ανακατεύουμε τη σαλάτα, πασπαλίζουμε με το σουμάκ και σκορπίζουμε από πάνω τα ψημένα φυστίκια.
  3. Γαρνίρουμε με τα φετάκια πεπονιού και σερβίρουμε.

Πηγή:https://www.gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης