Χορταστική και απολαυστική!
Μια σαλάτα πλούσια και τραγανή, με μήλα, καρύδια, πρασινάδες και μια σάλτσα με ωραίες εντάσεις. Αν θέλουμε τη μετατρέπουμε σε κύριο πιάτο, προσθέτοντας 150 γρ. φιλέτα καπνιστής πέστροφας σε κομμάτια ή ίση ποσότητα θρυμματισμένου ροκφόρ ή άλλου μπλε τυριού.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 3 κόκκινα μήλα, με τη φλούδα, σε λεπτές φέτες ή σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια, ραντισμένα με 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- τα φύλλα από 1 σαλάτα, ψιλοκομμένα
- 2 κλωνάρια σέλερι, σε μέτρια κομμάτια κι έπειτα σε λεπτά μπαστουνάκια
- 4 κουτ. σούπας χοντροκομμένος μαϊντανός
- 50 γρ. καρυδόψιχα, καβουρδισμένη
Για τη σάλτσα αντσούγιας
- 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη στη μέση
- 2 φιλέτα αντσούγιας, ξεπλυμένα, ψιλοκομμένα
- 2 κουτ. σούπας κάππαρη, ξεπλυμένη
- 1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο γλυκό
- 2 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
- 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σάλτσα
- Για να φτιάξουμε πράσινη σαλάτα με μήλα και σάλτσα αντσούγιας, αρχικά τρίβουμε, με την κομμένη πλευρά της σκελίδας σκόρδου, τα τοιχώματα ενός ευρύχωρου μπολ.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά για τη σάλτσα αντσούγιας, μαζί με τη σκελίδα και ανακατεύουμε καλά.UnmuteRemaining Time -0:00Fullscreenhttps://imasdk.googleapis.com/js/core/bridge3.636.0_en.html#goog_235377878Advertisement
Σαλάτα
- Σε μια ευρύχωρη σαλατιέρα ρίχνουμε τα μήλα, το μαρούλι, το σέλερι, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
- Πετάμε το σκόρδο από τη σάλτσα αντσούγιας (θέλουμε μόνο το άρωμά του) και περιχύνουμε τη σαλάτα με αυτήν. Ανακατεύουμε.
- Σκορπίζουμε τα καρύδια και σερβίρουμε αμέσως την πράσινη σαλάτα με μήλα και σάλτσα αντσούγιας.
Πηγή:https://www.gastronomos.gr