Πουτίγκα βανίλιας χωρίς γλουτένη

Η Πουτίγκα είναι ένα αρκετά εύκολο και γρήγορο γλυκό που αγαπάνε μικροί και μεγάλοι

Οι παραλλαγές του συγκεκριμένου γλυκού είναι πολλές, το μόνο που χρειάζεται είναι όρεξη και φαντασία! Παρακάτω λοιπόν θα βρεις την δική μας αγαπημένη εκδοχή του νόστιμου και δροσιστικού γλυκού.

Υλικά

  • 4 φλυτζάνια γάλα χαμηλών λιπαρών
  • 4 κρόκους αυγών
  • 1 κλωνάρι βανίλιας
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/3 καλαμποκάλευρο
  • λίγο αλάτι
  • 3 κουτ. της σούπας βούτυρο, μαλακό

Εκτέλεση

Αρχικά χτυπάμε το γάλα με τους κρόκους αυγού σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι το μείγμα μας να αφρίσει. Στη συνέχεια καθαρίζουμε την βανίλια και προσθέτουμε τους σπόρους στο μείγμα μας.

Έπειτα σε ένα τηγάνι, βάζουμε τη ζάχαρη, το άμυλο καλαμποκιού και το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Σιγά-σιγά προσθέτουμε το μείγμα του γάλακτος, ανακατεύοντας μέχρι να αναμειχθούν πολύ καλά. Το αφήνουμε για 12 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει μία βράση και να αρχίσει λίγο λίγο να πήζει. Έπειτα αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.

Τοποθετούμε το γλυκό στα μπολάκια και καλύπτουμε την επιφάνεια με μια πλαστική μεμβράνη, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με ό,τι toppings θέλουμε!

Δείτε ακόμα
Συνταγή για light burger με μπιφτέκι γαλοπούλας

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε
ακόμα