Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πώς θα κόψω τη ζάχαρη; 

Αυτές οι λαχταριστές επιλογές θα σε βοηθήσουν να “ξεχάσεις” τη ζάχαρη!

Αν είσαι γλυκατζής και αυτό μόνο καλό δεν σου έχει κάνει μέχρι στιγμής, τότε μήπως ήρθε η ώρα να λάβεις δράση; Για παράδειγμα, το να κόψεις τη ζάχαρη είναι μια πολύ καλή λύση, αλλά σίγουρα δεν είναι κάτι που μπορείς να καταφέρεις από τη μια στιγμή στην άλλη. Κι όμως, με την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας, οι ειδικοί έχουν βρεις τροφές και γλυκαντικά που δεν θα σε παχύνουν, αλλά θα σου χαρίσουν τη γλύκα που χρειάζεσαι.

Stevia

Ξεκίνα από τον καφέ ή το τσάι σου και αντί για ζάχαρη, επίλεξε τη Stevia. Η Stevia είναι ένα φυσικό γλυκαντικό που εξάγεται από τα φύλλα ενός θάμνου της Νότιας Αμερικής που είναι επιστημονικά γνωστό ως Stevia rebaudiana. Περιέχει μηδενικές θερμίδες, μπορεί να είναι έως και 350 φορές πιο γλυκό από τη ζάχαρη, ενώ έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα αρτηριακής πίεσης, σακχάρου στο αίμα και ινσουλίνης.

Μέλι

Το μέλι περιέχει ίχνη βιταμινών και ανόργανων συστατικών, καθώς και αφθονία ωφέλιμων αντιοξειδωτικών. Είναι γνωστό ότι το λαχταριστό το μέλι έχει πολλά υποσχόμενα οφέλη για την υγεία, περιέχει φρουκτόζη, η οποία μπορεί να συμβάλει σε πολλά προβλήματα υγείας. Εν ολίγοις, το μέλι είναι ακόμα ζάχαρη και δεν είναι εντελώς ακίνδυνο.

Σιρόπι σφενδάμου

Το σιρόπι σφενδάμου περιέχει καλές ποσότητες ασβεστίου, καλίου, σιδήρου, ψευδαργύρου και μαγγανίου. Όπως και το μέλι, το σιρόπι σφενδάμου είναι μια ελαφρώς καλύτερη επιλογή από την κανονική ζάχαρη, αλλά θα πρέπει να καταναλώνεται πάντα με μέτρο.

Διαβάστε επίσης