Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πως θα καταλάβεις ότι δεν τρως αρκετές φυτικές ίνες

Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες σε βοηθούν να χάσεις βάρος

Δυστυχώς όμως εξακολουθούμε να μην λαμβάνουμε την απαραίτητη ποσότητα φυτικών ινών. Σύμφωνα με έρευνες οι γυναίκες πρέπει να καταναλώνουν 25 γραμμάρια φυτικών ινών την ημέρα, αλλά οι περισσότερες καταναλώνουν μόλις 15. Παρακάτω θα βρεις μερικά σημάδια τα οποία σου δείχνουν αν καταναλώνεις αρκετές φυτικές ίνες.

Δεν πηγαίνεις συχνά τουαλέτα

Οι περισσότεροι πιστεύουν πώς το να είσαι δυσκοίλιος είναι το πιο σίγουρο σημάδι ότι σου λείπουν φυτικές ίνες. Αν λοιπόν δεν πηγαίνεις τουαλέτα ανά τακτά χρονικά διαστήματα το συμπέρασμα είναι ένα: Σου λείπουν φυτικές ίνες.

Έχεις υψηλή χοληστερίνη

Σύμφωνα με έρευνες οι φυτικές ίνες βοηθούν στη μείωση της χοληστερίνης. Οι φυτικές ίνες «περνούν» μέσα από τον οργανισμό, η χοληστερίνη «κολλάει» πάνω τους και έτσι φεύγει από τον οργανισμό σου. Οπότε αν δεν καταναλώνεις αρκετές φυτικές ίνες η χοληστερίνη σου μένει αμετακίνητη!

Πεινάς πάλι λίγο μετά τα γεύματα σου

Οι φυτικές ίνες απαιτούν περισσότερο χρόνο για να μπορέσει να τις χωνέψει ο οργανισμός σου. Με αποτέλεσμα να σε κρατούν χορτάτη για περισσότερη ώρα. Αν λοιπόν πεινάς πάλι λίγο μετά τα γεύματα σου τότε το γεύμα σου δεν είχε αρκετές φυτικές ίνες εξ’ αρχής.

Διαβάστε επίσης