Πως θα εξαφανίσεις την ψαλίδα! 


Για να το πέτυχουμε όμως αυτό πρέπει να αντιμετωπίσουμε ένα σημαντικό εχθρό κι αυτός δεν είναι άλλος από τη ψαλίδα.

Όλες μας θέλουμε λαμπερά και υγιή μαλλιά

Για να το πέτυχουμε όμως αυτό πρέπει να αντιμετωπίσουμε ένα σημαντικό εχθρό κι αυτός δεν είναι άλλος από τη ψαλίδα.

Πώς θα το κάνεις αυτό; Εύκολο! Παρακάτω θα βρεις μερικά εύκολα βήματα ώστε να αποχαιρετήσεις μια για πάντα τις σπασμένες άκρες. Το πώς χτενίζεις και περιποιείσαι τα μαλλιά σου παίζουν σημαντικό ρόλο στη δημιουργία ψαλίδας.

Απέφυγε λοιπόν να χτενίζεις τα μαλλιά σου όσο είναι ακόμη βρεγμένα καθώς με αυτόν τον τρόπο αυξάνεις τις πιθανότητες να δημιουργηθεί ψαλίδα. Επίσης οι συχνές τεχνικές εργασίες όπως βαφή, ανταύγειες κτλ εκτός την ανανέωση που μας προσφέρουν, δυστυχώς αποδυναμώνουν την τρίχα κάνοντας την ευάλωτη στην ψαλίδα. Για αυτό περιόρισε τις συχνές εφαρμογές.

Αν βέβαια η βαφή έχει μπει για τα καλά στη ζωή σου – η αλήθεια είναι ότι μια ανανέωση πάντα μας φτιάχνει τη διάθεση- Η μάσκα μαλλιών είναι απαραίτητη. Οπότε φρόντισε να τη χρησιμοποιείς σε κάθε σου λούσιμο. Επένδυσε σε ένα καλό προϊόν – κατά προτίμηση επαγγελματικό- καθώς ορισμένα από αυτά που κυκλοφορούν στην αγορά καταπολεμούν προσωρινά την ψαλίδα, με αποτέλεσμα μόλις λουστείς να ξανακάνει την εμφάνιση της.

Επίσης μην ξεχνάς ότι οι συσκευές φορμαρίσματος λόγω του θερμού αέρα ευθύνονται κατά πολύ στη δημιουργία ψαλίδας. Για αυτό εμείς θα σου προτείναμε να πεις ναι στα ρόλεϊ και να ξεχάσεις  το ψαλίδι για τις μπούκλες. Ενώ αν είσαι φαν του ίσιου άσε στην άκρη το πιστολάκι και άφησε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν μόνα τους. Αμέσως θα παρατηρήσεις την αλλαγή στην ποιότητα και στην όψη τους!

Ποτέ μην  παραλείπεις τη σιλικόνη!

Ένα σέρουμ ή μερικές απλές σταγόνες σιλικόνης θα βοηθήσουν εξαφανίσουν την ψαλίδας στις άκρες. Μετά το λούσιμο άπλωσε το σέρουμ ανάλογα με το μήκος των μαλλιών σου, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στις άκρες.

Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο μπορεί να θεραπεύσει όπως τις κατεστραμμένες σου άκρες. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να απλώσεις μια μικρή ποσότητα στις άκρες και στη συνέχεια να τις στεγνώσεις. Οι άκρες σου θα δείχνουν λαμπερές και υγιής.

Κούρεμα

Όσο αποτελεσματικά και να είναι τα προηγούμενα βήματα, το μόνο που θα σου χαρίσει πιο άμεση απαλλαγή από την ανεπιθύμητη ψαλίδα είναι το κούρεμα. Ξεφορτώσου τις καταστραμμένες άκρες και βρες τη χαμένη σου λάμψη! Εμείς θα σου προτείναμε να επαναλαμβάνεις τη διαδικασία κάθε 6-8 εβδομάδες έτσι ώστε να εξαφανίσεις τη ψαλίδα δια παντός!

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε
ακόμα