Πώς θα αποκτήσω ευλυγισία;

Δεν χρειάζεται τόση προσπάθεια όσο πιστεύεις!

Είναι κάτι που σε απασχολεί και σε δυσκολεύει και στην καθημερινότητά σου. Αυτή είναι η ευλυγισία, την οποία δεν έχουμε όλοι έμφυτη, ούτε κάναμε όλες μπαλέτο και ρυθμική κάποτε για να την θεωρούμε δεδομένη. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς εύκολα να την αποκτήσεις, χωρίς να κάνεις γέφυρα, ή να φτάσεις στα δάχτυλα των ποδιών σου. Το stretching που κάνεις, σε βοηθά να έχεις χαλαρό μυϊκό σύστημα, να μην πιάνεσαι εύκολα από την καθιστική ζωή και να κάνεις την καθημερινότητά σου πιο εύκολη σε όλα τα επίπεδα.

Καταρχάς, φόρεσε παντελόνια και ρούχα που “αναπνέουν”. Όσο κι αν αγαπάς το denim, χρειαζόμαστε και ρούχα που μας επιτρέπουν να κινούμαστε με άνεση. Ξεκινάμε να ντυνόμαστε κατάλληλα: αθλητικά σορτς, κολάν yoga και παντελόνια με μαλακό ύφασμα.

Επίσης, λίγα λεπτά μέσα στην ημέρα αρκούν για να αποκτήσεις περισσότερη ευλυγισία. Συνδύασε τα δυναμικά stretches που γίνονται σαν ζέσταμα, για να χαλαρώσεις τους μύες και την κυκλοφορία του αίματος με τα στατικά stretches – όπως είναι το τέντωμα ποδιού προς τα πίσω -που το κάνουμε συνήθως όταν τελειώνουμε το workout.

Τέλος, πίνε νερό. Οι μυϊκές κράμπες οφείλονται στην αφυδάτωση και αυτός είναι καλός λόγος για να γεμίσεις το ποτήρι σου!

Δείτε ακόμα
Παιδί & Παιχνίδι: Πώς το βοηθά στην ανάπτυξή του;

Διαβάστε
ακόμα