Μοσχαρίσια μπριζόλα
Συνταγή για ζουμερή μοσχαρίσια μπριζόλα με 3 απλά μπαχαρικά!
Συστατικά
- Μοσχαρίσια μπριζόλα 1.5 kg
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Σκόρδο σε σκόνη
- 1 κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ρίχνουμε στις δύο πλευρές της μπριζόλας ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και σκόρδο σε σκόνη.
- Ρυθμίζουμε το θερμόμετρο στους 57-61 βαθμούς ή ανάλογα με το ψήσιμο που προτιμάμε.
- Τοποθετούμε την ακίδα στο πιο χοντρό σημείο της μπριζόλας χωρίς να ακουμπάει κόκκαλο.
- Ψήνουμε σε πολύ δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.
- Μεταφέρουμε την μπριζόλα στην τελευταία σχάρα στην οποία έχουμε κλείσει τον καυστήρα ώστε να κάνουμε έμμεσο ψήσιμο.
- Μόλις το θερμόμετρο φτάσει 6 βαθμούς πριν την τελική μας θερμοκρασία, αφαιρούμε την μπριζόλα απο την ψησταριά.
- Τοποθετούμε πάνω στην μπριζόλα ένα κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 5′ ή μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία.
- Αφαιρόυμε το κόκκαλο, κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με λίγο χοντρό αλάτι.
Πηγή: dimitrismichailidis.com