Μια από τις πιο ενοχλητικές μυρωδιές
Το κουνουπίδι είναι ένα από τα πιο νόστιμα, θρεπτικά και υγιεινά λαχανικά. Αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι μιας υγιεινής διατροφής αφού καλύπτει σχεδόν το 77% της πρόσληψη βιταμίνης C, το 20% της ημερήσιας πρόσληψης σε βιταμίνη Κ, και περίπου 10% της βιταμίνης Β6 και φολικό οξύ. Ενώ είναι και μια πολύ καλή πηγή ασβεστίου, μαγνησίου, φωσφόριου και καλίου.
Πέρα όμως από όλα τα θετικά που μας προσφέρει έχει ένα αρκετά μεγάλο μειονέκτημα το οποίο αποτελεί αφορμή να το αποφεύγουμε. Αυτό δεν είναι άλλο από τη δυσάρεστη μυρωδιά που βγάζει όταν το βράζουμε. Αυτό όμως δεν είναι λόγος να το αφαιρούμε από τη διατροφή μας αφού υπάρχουν μερικά εύκολα tips τα οποία θα κάνουν την άσχημη οσμή που αναδύει να αποτελεί παρελθόν!
Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι να πάρετε ένα κομμάτι βαμβάκι και να το περιχύσετε με ξύδι. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το πάνω στο καπάκι της κατσαρόλας στην οποία το βράζετε το κουνουπίδι και πείτε αντίο στην ενοχλητική μυρωδιά.
Ακόμα μια αποτελεσματική λύση είναι να ρίξετε μία φλούδα λεμονιού μέσα στην κατσαρόλα ή εναλλακτικά μια φέτα ψωμί. Επίσης μη ξεχνάτε ότι μπορείτε να εξαφανίσετε τη μυρωδιά που αφήνει το κουνουπίδι και μετά το βράσιμο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανάψετε το μικρό μάτι της κουζίνας σας για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, σβήστε το και ρίξτε πάνω λίγους κόκκους ελληνικού καφέ.
Image by KamranAydinov on Freepik
Δείτε επίσης: