Πως να συντηρήσουμε την κόκκινη βαφή μαλλιών!


Πως να συντηρήσουμε την κόκκινη βαφή μαλλιών!

H κόκκινη βαφή είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά χρώματα μαλλιών!

Όποιο χρώμα και αν επιλέξεις από τη χρωματική παλέτα του κόκκινου, είτε πιο σκούρο, είτε ανοιχτό χάλκινο, το πρόβλημα του ξεθωριάσματος παραμένει!

Όσο εντυπωσιακό χρώμα είναι τόση περισσότερη φροντίδα θέλει ώστε να κρατηθεί το χρώμα σωστά. Καθώς θα πρέπει να επαναλαμβάνεις συχνά τη βαφή όχι μόνο στη ρίζα, αλλά σε ολόκληρο το μήκος των μαλλιών.

Επειδή όμως ξέρουμε την αδυναμία που έχεις, παρακάτω θα βρεις μερικά tips ώστε να διατηρήσεις την κόκκινη βαφή στα μαλλιά σου όσο το δυνατόν περισσότερο!

Μην λουστείς αμέσως

Μόλις βάψεις τα μαλλιά σου, άφησε να περάσουν τουλάχιστον δύο ημέρες πριν λουστείς. Με αυτόν τον τρόπο το χρώμα θα προλάβει να ”κάτσει” καλύτερα στα μαλλιά σου και θα αποφύγεις το ξεθώριασμα.

Αγόρασε ειδικά προϊόντα για κόκκινα μαλλιά

Μια σειρά προϊόντων για κόκκινα μαλλιά, από το σαμπουάν μέχρι τη μάσκα μαλλιών, αποτελεί την ιδανική επιλογή αφού θα προσφέρει τη σωστή ενυδάτωση και λάμψη που έχουν ανάγκη τα κόκκινα σου!

Απέφυγε το ζεστό νερό

Απέφυγε να λούζεσαι με ζεστό νερό καθώς αυτό προκαλεί έντονο ξεθώριασμα. Προσπάθησε να λούζεσαι με όσο το δυνατόν πιο κρύο νερό μπορείς! Μην ξεχνάς πως η κόκκινη βαφή μαλλιών είναι ιδιαίτερη και χρειάζεται περισσότερη φροντίδα από κάθε άλλο χρώμα!

Χρησιμοποίησε αντηλιακό

Ο ήλιος φθείρει γενικά τα μαλλιά μας, πόσο μάλλον όταν έχουμε επιλέξει ένα τέτοιο ευαίσθητο χρώμα. Χρησιμοποίησε λοιπόν ένα ειδικό αντηλιακό μαλλιών και εφάρμοζε το στα μαλλιά σου όταν έχει ήλιο.

Διαβάστε επίσης