Ο αέρας που αναπνέουμε μέσα στο σπίτι μπορεί να είναι τοξικός, εξαιτίας των χημικών που εκπέμπουν τα έπιπλα, τα χαλιά, ακόμα και τα αποσμητικά χώρου και ευθύνεται για την εμφάνιση αλλεργιών, άσθματος και αναπνευστικών προβλημάτων.
Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσουμε τον αέρα που αναπνέουμε και να απαλλαγούμε από τις τοξικές χημικές ενώσεις του, είναι να τοποθετήσουμε φυτά εσωτερικού χώρου στο σπίτι μας.
Και επειδή οι περισσότεροι το έχουμε κάνει ήδη αυτό, το μόνο που μένει είναι τώρα το καλοκαίρι να τα προστατεύσουμε από τον καύσωνα.
Κατά την διάρκεια του καύσωνα, και να προσαρμόσεις τη ρουτίνα φροντίδας τους, προκειμένου να διασφαλίσεις ότι θα παραμείνουν υγιή παρά την αλλαγή των συνθηκών.
Πιο κάτω θα δεις κάποιες συμβουλές από εμπειρογνώμονα φυτών ώστε τα φυτά μας να παραμείνουν σώα και αβλαβή στον καύσωνα:
Το σωστό πότισμα είναι η αρχή, η μέση και το τέλος!
Τα φυτά σας είναι πιθανό να χρειάζονται περισσότερο νερό το καλοκαίρι, ειδικά όταν κάνει πολλή ζέστη.
Αλλά να θυμάστε, πρέπει να τα ποτίζετε μόνο όταν το χρειάζονται, δεν θέλετε να τα πνίξετε σε μουσκεμένο χώμα.
Η απευθείας έκθεση στον ήλιο βλάπτει σοβαρά την υγεία
Αν και τα φυτά χρειάζονται φως για να επιβιώσουν, το να έρχονται σε άμεση επαφή με το ηλιακό φως – ειδικά κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα – δεν είναι πολύ καλή ιδέα.
Μετακινήστε πιο ευαίσθητα φυτά μακριά από τα παράθυρα για να αποφύγετε τις σκληρές ακτίνες.
Ψεκασμός
Εάν έχεις πολλά τροπικά φυτά – όπως είναι η Κηροπηγή, η Σανσεβιέρια, η Σεφλέρα και η Καλαθέα – καλό θα ήταν να ψεκάζεις τακτικά τα φύλλα τους κατά τη διάρκεια του καύσων, χρησιμοποιώντας ένα μπουκάλι mister (βαποριζατέρ).
Δώσε στα φύλλα τους έναν καλό ψεκασμό για να αποφύγετε το να στεγνώσουν. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα φυτά με υπέροχα μεγάλα φύλλα, όπως ο Φίκος, η Κολοκασία και η Μούσα.
Πηγή: www.govastileto.gr