Πως να μην καεί το κέικ στον πάτο

Forever Woman

Ένα σωτήριο Kitchen Hack

Πόσες φορές έχεις ψήσει ένα κέικ, κεκάκια ή muffins και ενώ εξωτερικά φαίνονται υπέροχα, όταν πας να τα ξεφορμάρεις είναι να τα κόψεις αντιλαμβάνεσαι ότι ο πάτος είναι καμένος. Η αλήθεια είναι πως είναι αργά για να σώσεις την κατάσταση. Αφού και να τα ξύσεις, η γεύση του καμένου θα έχει εισχωρήσει.

Παρόλα αυτά εμείς έχουμε να σου προτείνουμε ένα άκρως αποτελεσματικό κόλπο. Αν μας ακούσεις και το εφαρμόσεις την επόμενη φορά δεν θα ξανά αντιμετωπίσεις τέτοιες δυσάρεστες εκπλήξεις. Το μυστικό λοιπόν κρύβεται στο ρύζι!

Την επόμενη φορά που θα ψήσεις cupcakes ή muffins, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πασπαλίσεις λίγο ρύζι στον πάτο του ταψιού. Στη συνέχεια τοποθέτησε τα χαρτάκια ψησίματος για cupcakes ή το αντικολλητικό χαρτί και βάλε μέσα τη ζύμη που ετοίμασες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το ρύζι να απορροφήσει την υπερβολική υγρασία χωρίς να καεί το χαρτάκι ψησίματος και το κεκάκι από κάτω.

Δείτε επίσης:

Διαβάστε
ακόμα