Με αυτόν τον τρόπο δεν θα ξανακλάψεις με.. μαύρο δάκρυ!
Ένα hack που θα σώσει και τις πιο έμπειρες νοικοκυρές! Ακόμα κι αν δεν είσαι η μεγαλύτερη νοικοκυρά του κόσμου, ξέρεις ότι το κρεμμύδι είναι βάσανο. Βάζεις τα κλάμματα, τα μάτια κοκκινίζουν και τσούζουν, τα χέρια σου μυρίζουν κι όλα αυτά συμβαίνουν κάθε φορά που πας να μαγειρέψεις, αφού εννιά στις δέκα συνταγές θέλουν κρεμμύδι.
Γιατί όμως βάζουμε τα κλάματα όταν καλούμαστε να το καθαρίσουμε; Το κρεμμύδι έχει κάποιες θειούχες ενώσεις. Mε αποτέλεσμα όταν το κόβουμε να απελευθερώνονται στον αέρα και όταν φτάνουν στα μάτια μας να δημιουργούν ένα ήπιο οξύ. Το θειικό οξύ καίει και έτσι τα μάτια μας απελευθερώσουν περισσότερα δάκρυα προσπαθώντας να ξεπλύνουν τον ενοχλητικό «εισβολέα» που τους προκαλεί τον ερεθισμό.
Για αυτό και εμείς σου βρήκαμε το πιο έξυπνο trick για να κόψεις το κρεμμύδι, είτε σε ροδέλες, είτε σε κυβάκια, χωρίς να κλαις με μαύρο δάκρυ! Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να καθαρίσεις το κρεμμύδι κάτω από τον απορροφητήρα. Άνοιξε τον απορροφητήρα στη πιο δυνατή σκάλα και να κόψε τα κρεμμύδια ακριβώς δίπλα. Ο απορροφητήρας θα τραβήξει την καυστική οσμή του κρεμμυδιού και θα “εμποδίσει” τα μάτια σας από το να δακρύζουν. Αυτό το κόλπο είναι δοκιμασμένο και αποτελεσματικότατο. Δοκίμασέ το και ευχαρίστησέ μας αργότερα!
Δείτε επίσης: