Πως να καθαρίσεις τη ξύλινη πόρτα


Είναι πιο εύκολο από όσο νομίζεις!

Όταν αποφασίζουμε να κάνουμε γενική στο σπίτι, μέσα στις δουλειές που κάνουμε πρέπει να ανήκει και ο καθαρισμός των ντουλαπιών και πορτών. Τις περισσότερες φορές όμως τα αμελούμε και προτιμούμε να δώσουμε περισσότερη προσοχή σε κάτι άλλο. Αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος καθώς οι πόρτες θέλουν πολύ συχνότερο καθάρισμα από όσο πιστεύουμε για τον απλούστατο λόγο ότι τις ακουμπάμε συνέχεια – κι όχι απαραίτητα από το χερούλι, με αποτέλεσμα τα μικρόβια να καραδοκούν.

Δείτε επίσης: Γιατί να βάλεις ένα λεμόνι στο πλυντήριο πιάτων;

Όπως κατάλαβες λοιπόν ο συχνός καθαρισμός κρίνεται απαραίτητος. Ειδικά όταν έχετε μικρά παιδιά. Το ερώτημα όμως είναι το εξής: “Πως θα καθαρίσω τη ξύλινη πόρτα μου;”. Η απάντηση στο ερώτημά σου βρίσκεται παρακάτω και πίστεψε με είναι πολύ πιο απλή από όσο νομίζεις!

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Το ξύλο είναι ζωντανός οργανισμός και απαιτεί συγκεκριμένο τρόπο περιποίησης. Γι’ αυτό πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσετε καθώς μπορεί κάποια απορρυπαντικά να το “βλάψουν” και να χάσει τη λάμψη του.

Το μυστικό για λαμπερές και καθαρές ξύλινες πόρτες είναι το πράσινο σαπούνι. Πρόσθεσε λοιπόν σε μία λεκάνη υγρό πράσινο σαπούνι και νερό. Ανακάτεψέ το και με ένα πανί μικροϊνών ξεκίνα να καθαρίζεις τη ξύλινη πόρτα. Ακόμα μία εξίσου καλή λύσ είναι να βάλεις απευθείας στο πανί μικροϊνών το πράσινο σαπούνι και να περάσεις τις πόρτες κάνοντας κινήσεις από πάνω προς τα κάνω ή από δεξιά στα αριστερά. Και στις δύο περιπτώσεις όμως, πρέπει να σκουπίσεις την πόρτα με ένα στεγνό πανί ώστε να μη μείνει καθόλου υγρασία.

Δείτε ακόμα  Iδέες για κρυφό φωτισμό!

Δείτε επίσης:

Διαβάστε επίσης