Πώς να κάνετε τις φράουλες πιο γλυκές χωρίς ζάχαρη

Forever Woman

Οι φράουλες είναι ένα φυσικό γλυκό φρούτο

Αλλά μερικές φορές μπορεί να είστε άτυχοι και να έχετε μια παρτίδα που δεν είναι τόσο γλυκιά όσο θα θέλατε να είναι. Αυτό συμβαίνει όταν οι φράουλες είναι εκτός εποχής ή έχετε μαζέψει τις δικές σας πολύ αργά ή πολύ νωρίς. Αν θέλετε να αναζωογονήσετε τις φράουλες σας πίσω στον γλυκό τους εαυτό, συνεχίστε να διαβάζετε!

Χρησιμοποιήστε ένα υποκατάστατο ζάχαρης

Η στέβια είναι μια φυσική εναλλακτική της ζάχαρης που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής καθώς είναι πιο υγιεινή από την κρυσταλλική ζάχαρη. Η διαφορά γεύσης είναι οριακή στην καλύτερη περίπτωση, οπότε αν θέλετε απελπισμένα να ρίξετε ζάχαρη πάνω από τις φράουλες σας, η στέβια είναι η πιο υγιεινή επιλογή.

  • Αν ψάχνετε για κάτι που είναι πιο εύκολο να αναμειχθεί σε ένα μπολ, το σιρόπι αγαύης είναι μια άλλη φυσικά και νόστιμη εναλλακτική που θα γλυκάνει τις φράουλες. Περίπου 2 κουταλιές της σούπας (30 mL) σιρόπι θα ήταν μια τέλεια ποσότητα για να καλύψετε μια χούφτα φράουλες.
  • Φροντίστε να συμβουλευτείτε έναν πίνακα μετατροπών εάν πρόκειται να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη με στέβια σε οποιαδήποτε συνταγή.
  • Εάν οι φράουλες είναι ανοιχτό ροζ ή κόκκινες, αφήστε τις εκτός ψυγείου για λίγες μέρες να ωριμάσουν. Θα δώσει στα σάκχαρα περισσότερο χρόνο να αναπτυχθούν και οι φράουλες θα γίνουν γλυκές.

Πασπαλίστε τις φράουλες με μια πρέζα αλάτι για να βγάλετε τη φυσική τους γλυκύτητα

Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται αντι-διαισθητικό, το αλάτι μπορεί πραγματικά να ενισχύσει τη γεύση των φρούτων. Μια μικρή πρέζα αλάτι θα βοηθήσει πολύ στην αναζωογόνηση των φρούτων σας, αλλά μην το παρακάνετε, διαφορετικά μπορεί να υπερκεράσει τη γεύση που αναζητάτε.

  • Μια εναλλακτική μέθοδος είναι να μουλιάσετε τις φράουλες σε ένα μπολ με κρύο νερό με 1 κουταλάκι του γλυκού (5 γραμμάρια) αλάτι να προστεθεί στο μείγμα. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 30 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε και στεγνώστε τις φράουλες. Η διαδικασία αλατίσματος θα βγάλει τη φυσική γλυκύτητα μέσα στα φρούτα.

Σερβίρετε τις φράουλες σας με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς για να δημιουργήσετε μια νόστιμη αντίθεση.

Τα αποξηραμένα φρούτα και οι ξηροί καρποί έχουν υγιεινά συντηρητικά μέσα τους που, όταν σερβίρονται με φρέσκα φρούτα, μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση της γλυκύτητας. Επιπλέον, η κατανάλωση ξηρών καρπών ή αποξηραμένων φρούτων προσθέτει καλή αντίθεση στη φρέσκια φράουλα.

  • Συλλέξτε 1 ουγγιά (28 γραμμάρια) αμύγδαλα, πεκάν και καρύδια και στη συνέχεια ψιλοκόψτε τα σε μικρά κομμάτια και πασπαλίστε τα πάνω από ένα μπολ με ψιλοκομμένες φράουλες για ένα γρήγορο και θρεπτικό σνακ.

Συνδυάστε φράουλες με γάλα και μέλι για ένα γλυκό πρωινό.

Οι αρχαίοι Έλληνες ήξεραν τι έκαναν. Το γάλα είναι ήδη ένα εξαιρετικό κομπλιμέντο για φυσικά γλυκά τρόφιμα (γι’ αυτό ταιριάζει τόσο καλά με τα μπισκότα), οπότε το να τα συνδυάσετε μαζί είναι λογικό. Προσθέστε 150 mL γάλα και 2 κουταλιές της σούπας (30 mL) μέλι σε μια χούφτα φράουλες σε ένα μπολ για να φτιάξετε ένα νόστιμο πρωινό.

  • Το μέλι είναι μια φυσική και σχετικά υγιεινή εναλλακτική λύση για να πασπαλίζετε με ζάχαρη πάνω από τις φράουλες σας.

Περιχύστε μαύρη σοκολάτα πάνω από τις φράουλες για να φτιάξετε ένα παρακμιακό επιδόρπιο.

Επιλέξτε σοκολάτα υψηλής ποιότητας. Ζεσταίνουμε 2 ίντσες (5,1 εκ.) νερό σε μια κατσαρόλα μέχρι να σιγοβράσει. Στη συνέχεια, βάλτε 2 φλιτζάνια τσιπς μαύρης σοκολάτας σε ένα θερμαντικό μπολ. Έπειτα βάλτε το μπολ στην κατσαρόλα, έτσι ώστε ο ατμός να ανέβει και να ζεστάνει τον πάτο του μπολ. Ανακατεύουμε απαλά τα κομματάκια σοκολάτας καθώς λιώνουν σταδιακά.

  • Εν τω μεταξύ, στεγνώστε καλά τις φράουλες σας. Όσο πιο στεγνή είναι η φράουλα, τόσο πιο εύκολα θα κολλήσει η σοκολάτα πάνω της. Στη συνέχεια, στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  • Αφαιρέστε το μπολ με τη μαύρη σοκολάτα και τοποθετήστε το σε μια κατσαρόλα δίπλα στις φράουλες σας. Σηκώστε μια φράουλα από το κοτσάνι της και, στη συνέχεια, βουτήξτε και περιστρέψτε τη στη λιωμένη σοκολάτα μέχρι να καλυφθεί. Στρώνουμε τη στρωμένη φράουλα στο στρωμένο ταψί.
  • Περιμένετε να δέσει η σοκολάτα. Μπορείτε να τα αφήσετε έξω σε δροσερό και ξηρό μέρος. Αν θέλετε να επιταχύνετε τη διαδικασία μπορείτε να τα βάλετε στο ψυγείο. Μόλις δέσουν, είναι έτοιμα για κατανάλωση!
  • Αν και η μαύρη σοκολάτα περιέχει λίγη ζάχαρη, η γλυκιά απόλαυση έχει επίσης μια μεγάλη ποικιλία από οφέλη για την υγεία που μπορούν να κάνουν το σνακ σας πιο νόστιμο και πιο υγιεινό.

Φωτογραφία από Engin Akyurt από το Pixabay