Πως να κάνεις το τέλειο Μανικιούρ μόνη σου


Και σε ποια γυναίκα δεν αρέσει να έχει όμορφα και περιποιημένα άκρα;

Και σε ποια γυναίκα δεν αρέσει να έχει όμορφα και περιποιημένα άκρα;

Άλλωστε, η περιποίηση των νυχιών μας δεν κάνει τα χέρια μας να δείχνουν πιο όμορφα, αλλά και υγιής. Μπορούμε όμως να πετύχουμε το τέλειο μανικιούρ μόνες μας; Η απάντηση είναι και η διαδικασία είναι απλή, αρκεί να γνωρίζουμε κάποια tips για τέλειο μανικιούρ στο σπίτι.

Ξέβαψε καλά το προηγούμενη μανικιούρ

Είναι πολύ σημαντικό πριν ξεκινήσουμε το μανικιούρ να ξεβάψουμε όσο καλύτερα μπορούμε τα νύχια μας, αφαιρώντας όλα τα υπολείμματα από το προηγούμενο βάψιμο. Χρησιμοποίησε ένα ξεβαφτικό νυχιών και τρίψε ελαφρώς το μανό μέχρι να φύγει.

Λιμάρισμα και σχηματισμός νυχιών

Με μια -κατά προτίμηση χάρτινη λίμα- , ξεκίνα να δίνεις στα νύχια σου το σχήμα που έχεις. Κάνε κινήσεις προς μία μόνο κατεύθυνση προκειμένου να αποφύγεις το σπάσιμο και το ξεφλούδισμα των νυχιών σου. Πρόσεξε επίσης, να κρατάς τη λίμα κάθετα στο νύχι και όχι με κλίση, γιατί η επιφάνεια του θα γίνει κοφτερή και πιο λεπτή.

Μούλιασμα στο νερό

Ένα πολύ σημαντικό βήμα στην περιποίηση των νυχιών, είναι να τα μουλιάζετε σε χλιαρό νερό με λίγο σαπούνι. Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις και κάποιο έλαιο της επιλογής σου, όπως είναι το αμυγδαλέλαιο ή το καστορέλαιο. Άφησε τα για μερικά λεπτά να μουλιάσουν ώστε να μαλακώσει το δέρμα γύρω από το νύχι και να αφαιρεθούν ευκολότερα τα πετσάκια.

Καθάρισε τα πετσάκια και τις παρανυχίδες

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα.. αφού έχουν μαλακώσει, πάρε το ξυλάκι για τα πετσάκια και σπρώξτα ελαφρώς προς τα κάτω προκειμένου να εμφανιστεί η πλήρης επιφάνεια του νυχιού και να μπορέσεις να τα καθαρίσεις. Μετά πάρε το πενσάκι και κόψε με προσοχή όποιο πετσάκι ξεχωρίζει.

Πέρασμα με buffer στην επιφάνεια του νυχιού

Αφού τελειώσεις με το καθάρισμα γύρω από το νύχι, πέρασε με το buffer την επιφάνεια του νυχιού ώστε να γίνει πιο λεία. Προσοχή! Μην το παρακάνεις με το τρίψιμο, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να λεπτύνει πολύ το νύχι και να μαλακώσει.

Καθαρισμός επιφάνειας νυχιού για καλύτερη εφαρμογή μανό

Αν θέλετε το μανικιούρ σας να κρατήσει περισσότερο θα πρέπει η επιφάνεια των νυχιών σας να είναι εντελώς καθαρή! Δεν πρέπει να υπάρχει ίχνος λιπαρότητας ή σκόνης. Για να το πετύχετε αυτό περάστε τα με ένα βαμβάκι εμποτισμένο σε ασετόν ώστε να καθαρίσουν.

Βάψιμο νυχιών

Επόμενο βήμα: Βάψιμο. Αφού έχεις λιμάρει και καθαρίσει τα νύχια σου ήρθε η ώρα του βαψίματος. Όπως και στο μακιγιάζ, έτσι και στο μανικιούρ καθοριστικό ρόλο παίζει η βάση που χρησιμοποιούμε. Εφάρμοσε λοιπόν μια θρεπτική και προστατευτική βάση, ώστε να προστατεύσουν από την εισχώρηση του χρώματος και το ξεφλούδισμα. Μόλις στεγνώσει η βάση άπλωσε το πρώτο χέρι του μανό που έχεις επιλέξει. Αφήστε το πρώτο στρώμα μανό να στεγνώσει και επανέλαβε τη διαδικασία.

Μόλις στεγνώσει και η 2η στρώση ολοκλήρωσε το μανικιούρ σου με ένα top coat για καλύτερο αποτέλεσμα.

Extra tip: όσο καλύτερα έχεις απλώσει την πρώτη στρώση, τόσο καλύτερα θα εφαρμοστεί και η δεύτερη.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε
ακόμα