Πως να κάνεις το σαλόνι σου πιο Cozy!

Δεν θέλει κόπο παρά μόνο τρόπο και διάθεση!

Το σαλόνι πρέπει να είναι άνετο, ζεστό, ευχάριστο, όμορφο και πάνω από όλα πρακτικό.

Το σαλόνι είναι ο χώρος που περνάμε τις πιο πολλές ώρες μέσα στη μέρα μας, είτε μόνοι μας, είτε με παρέα. Για να γίνει και το δικό σου σαλόνι πιο ζεστό και φιλόξενο, το μόνο που χρειάζεται είναι μερικές μικρές και απλές κινήσεις. Δεν θέλει κόπο παρά μόνο τρόπο και διάθεση!

Άναψε κεριά

Τα κεριά ζεσταίνουν το χώρο, καθαρίζουν την ενέργεια και χαρίζουν υπέροχες μυρωδιές. Είναι η τέλεια κίνηση να φτιάξεις μια γαλήνια ατμόσφαιρα. Μπορείς να τα διακοσμήσεις στο τραπεζάκι του σαλονιού, να τα βάλεις μέσα σε βάζα, στο πάτωμα, είτε πάνω σε ένα ράφι. Σε όποια γωνιά και να τα τοποθετήσεις θα ταιριάξουν τέλεια.

Κρέμασε ένα έργο τέχνης.

Δε χρειάζεται να είναι κάτι ακριβό, αρκεί να είναι κάτι απλό με έμφαση στα χρώματα του. Προτίμησε χρώματα που θα προσφέρουν θετική ενέργεια στο χώρο, όπως είναι το λευκό, το απαλό κίτρινο, το πράσινο και το μπλε καθώς δίνουν μια πιο ήρεμη και Cozy διάθεση. Μπορείς αυτά τα χρώματα να τα συνδυάσεις όλα μαζί αλλά και ξεχωριστά όπως εσύ προτιμάς. Καλό θα είναι ο πίνακας που θα επιλέξεις να απεικονίζει χαρούμενες και θετικές εικόνες.

Βάλε πολλά Φυτά

Τα φυτά θα αλλάξουν το χώρο με το πιο θετικό τρόπο καθώς καθαρίζουν τον αέρα από τοξίνες, μειώνουν το στρες, σε βοηθούν να χαλαρώσεις και να συγκεντρωθείς. Οι επιλογές που έχεις είναι άπειρες!

Βιβλιοθήκη

Αν ψάχνεις μέρος να βάλεις τη βιβλιοθήκη σου, το σαλόνι είναι το καταλληλότερο σημείο. Θα δώσει μια εντελώς διαφορετική αισθητική στο χώρο και αν σου αρέσει να χαλαρώνεις με ένα βιβλίο, τότε έχεις τον τέλειο συνδυασμό.

Δείτε ακόμα
Ηacks μαγειρικής για εσένα που μένεις μόνη

Φυσικό φως

Μην αφήνεις κλειστές τις κουρτίνες, άσε το φως της μέρας να μπει στο χώρο και να ανανεώσει την ατμόσφαιρα. Τα σκοτεινά σπίτια μοιάζουν καταθλιπτικά, μικρά και αφιλόξενα. Ένα σαλόνι Cozy δεν είναι ποτέ μικρό γι’ αυτό όσο μπορείς άφηνε τις κουρτίνες ανοικτές.

Πολλά μαξιλάρια

Τα μαξιλάρια είναι αναπόσπαστο κομμάτι για ένα Cozy σαλόνι. Είναι ένας εναλλακτικός τρόπος να δώσεις χρώμα ή το κάτι παραπάνω στη διακόσμηση του σαλονιού σου.

Έξτρα φωτισμός

Το σαλόνι είναι ο χώρος που κάνεις πολλά και διαφορετικά πράγματα επομένως, παίξε με τον φωτισμό και προσάρμοσε τον. Προτίμησε απαλό φωτισμό ο οποίος θα σε ηρεμεί. Επίσης μπορείς να συνδυάσεις ακόμη και δύο φωτιστικά, όπως ένα στο πάτωμα και ένα στο τραπεζάκι για επιπλέον φως.

Διαβάστε
ακόμα