Πως να κάνεις τις πατάτες να διαρκούν περισσότερο

patates-karmponara

Ακολούθησε αυτά τα tips και δεν θα ξαναφυτρώσουν ρίζες

Όπως όλοι γνωρίζουμε το καλύτερο μέρος για να αποθηκεύσουμε τις πατάτες είναι σε ένα δροσερό και ξηρό μέρος, το οποίο αερίζετε και δεν είναι εκτεθειμένο στο φως. Επίσης, καλό θα ήταν να αποφεύγεις να τοποθετείς τις πατάτες σε πλαστική σακούλα. Αυτά είναι τα δύο πιο γνωστά tips να διατηρηθούν οι πατάτες φρέσκες χωρίς να πρασινίσουν ή να βγάλουν φύτρες. Υπάρχει όμως ένα μυστικό που διασφαλίζει ότι οι πατάτες θα παραμείνουν σκληρές και δεν θα μαλακώσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό δεν είναι άλλο από το.. μήλο. Ναι καλά άκουσες. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τοποθετήσεις ένα μήλο ανάμεσα στις πατάτες.

Το αέριο αιθυλενίου που παράγουν τα μήλα, εμποδίζει τη βλάστηση των πατατών. Το America’s Test Kitchen έκανε ένα σχετικό πείραμα και αποθήκευσε ένα μεγάλο μήλο με πατάτες. Μετά από οκτώ εβδομάδες οι πατάτες εξακολουθούσαν να παραμένουν σφιχτές χωρίς να έχουν βγάλει φύτρες. Ενώ, οι πατάτες που είχαν αποθηκευτεί μόνες τους, είχαν μαλακώσει και ήταν ζαρωμένες.

Extra tips:

  • Κράτα τις πατάτες μακριά από φως
  • Τοποθέτησέ τες οπουδήποτε είναι σκοτεινά και δεν υπάρχει υγρασία.
  • Οι πατάτες πρέπει να αερίζονται
  • Μην αποθηκεύεις τις πατάτες δίπλα στα κρεμμύδια, καθώς θα βγάλουν γρήγορα φύτρες.
  • Αποφύγετε τα ζεστά σημεία όπως για παράδειγμα δίπλα στο φούρνο, κάτω από το νεροχύτη ή πάνω από το ψυγείο.