Πως να κάνεις τα λουλούδια να κρατήσουν περισσότερο!


Πως να κάνεις τα λουλούδια να κρατήσουν περισσότερο!

Τα λουλούδια δίνουν ζωή και φρεσκάδα καθώς πλημμυρίζουν το σπίτι με τα αρώματά τους.

Τι καλύτερο από ένα βάζο με φρέσκα λουλούδια στο σπίτι σου; Τα λουλούδια δίνουν ζωή και φρεσκάδα καθώς πλημμυρίζουν το σπίτι με τα αρώματά τους. Όσο όμως και να αγαπάμε δεν κρατάνε πάνω από τέσσερις ημέρες. Ευτυχώς όμως, υπάρχουν μερικά tips τα οποία αν τα ακολουθήσεις, θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις τα λουλούδια σου για αρκετές ημέρες!

Κόψε τα κοτσάνια των λουλουδιών σε γωνία 45 μοιρών

Κόβοντας τα κοτσάνια με αυτόν τον τρόπο θα κάνεις πιο μεγάλη την επιφάνεια από την οποία τραβάνε το νερό, με αποτέλεσμα να ενυδατώνονται καλύτερα.

Χρησιμοποίησε βότκα και ζάχαρη για να τα κρατήσεις “ζωντανά”

Πριν βάλεις τα λουλούδια στο βάζο, βάλε στο νερό μερικές σταγόνες βότκα και ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη. Έτσι θα τα καθυστερήσεις από το να μαραθούν. Αν έχουν ήδη αρχίσει να μαραίνονται, ρίξε στο νερό ένα σφηνάκι βότκας, για να τα βοηθήσεις να αναζωογονηθούν για 1-2 ημέρες.

Πότισε τις ορχιδέα σου με ένα παγάκι

Η ορχιδέες θέλουν αργή ενυδάτωση για να μην ¨πνιγούν”. Μεταφύτεψε την ορχιδέα σου σε ένα μεγάλο βάζο και πότιζε την μία φορά την εβδομάδα με ένα παγάκι. Αν είναι μεγαλύτερη μπορείς να το κάνεις με δύο παγάκια. Αυτός είναι ο ιδανικός τρόπος για να τις περιποιηθείς.

Βάλε ένα βάζο μέσα σε ένα άλλο και πρόσθεσε φρούτα

Για να τονίσεις το άρωμα των λουλουδιών σου, μπορείς να βάλεις ένα μικρό βάζο μέσα σε ένα μεγαλύτερο και το ενδιάμεσο κενό τους να το γεμίσεις με φέτες από λεμόνια. Πίστεψε με το άρωμα τους θα αναδειχθεί αμέσως!

Δείτε ακόμα  Πως να επαναχρησιμοποιήσεις τις φλούδες φρούτων

Ρίξε ένα κέρμα

Ο χαλκός λειτουργεί ως μέσο οξίνισης, καθώς αντιμετωπίσει τους μύκητες αλλά και τα βακτήρια που παράγονται. Ρίξε λοιπόν στο νερό ένα δίλεπτο ή ένα πεντάλεπτο, για να έχεις καλύτερα αποτελέσματα.

Τοποθέτησε τα σωστά μέσα στο βάζο

Για να αναπνέουν σωστά τα λουλούδια σου, τοποθέτησε τα μέσα στο βάζο με τα κοτσάνια τους διασταυρωμένα, δηλαδή να περνάς πάντα το επόμενο λουλούδι επάνω από το προηγούμενο, για να δημιουργήσει ένα Χ.

Διαβάστε επίσης