Πως να φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι ένα κραγιόν!

Η αδυναμία που έχουμε στα καλλυντικά είναι γνωστή και συγκεκριμένα η αδυναμία που έχουμε στα κραγιόν είναι ακόμα πιο γνωστή!

Η αδυναμία που έχουμε στα καλλυντικά είναι γνωστή

Και συγκεκριμένα η αδυναμία που έχουμε στα κραγιόν είναι ακόμα πιο γνωστή! Είμαι σίγουρη ότι και εσύ – όπως όλες μας- έχεις χαλάσει μια περιουσία στα κραγιόν και φυσικά ένα νεσεσέρ δεν φτάνει για να χωρέσουν όλα.

Αυτή μικρή αδυναμία όμως κοστίζει και αρκετές φορές κοστίζει αρκετά. Αν λοιπόν βαρέθηκες να δίνεις μια περιουσία στα κραγιόν σου έχω τη λύση! Παρακάτω θα βρεις τη μυστική συνταγή ώστε να φτιάξεις μόνη σου το αγαπημένο σου κραγιόν με απλά καθημερινά υλικά!

Αυτά που θα χρειαστείς είναι:

  • Κηρομπογιές (ό,τι χρώμα θες)
  • Coconut Oil, μικρά βαζάκια
  • Μία κατσαρόλα με νερό
  • Ένα γυάλινο μπολ.

Διάλεξε το χρώμα της κηρομπογιάς που θέλεις να έχεις το κραγιόν σου και τοποθέτησε το επάνω σε μια πετσέτα και με ένα μαχαίρι κόψε την κηρομπογιά λίγο λιγότερο από την μέση, αφού βέβαια έχεις αφαιρέσει το περιτύλιγμα. Βάλε λίγο νερό στην κατσαρόλα, ζέστανε το σε χαμηλή θερμοκρασία και μόλις δεις ότι είναι έτοιμο τοποθέτησε μέσα στην κατσαρόλα ένα μικρό μπολάκι.

Τώρα έφτασε η ώρα για τα υλικά! Πρέπει να είσαι ακριβής στις δοσολογίες ώστε να βγει ένα άρτιο αποτέλεσμα. Βάλε λοιπόν στο μπολάκι σου το λάδι καρύδας, του οποίου η δοσολογία είναι μισό κουταλάκι του γλυκού για κάθε 2,5 εκατοστά κηρομπογιάς που βάζεις.

Αυτή η ποσότητα είναι για να φτιάξεις ένα λιπαρό κραγιόν, αν όμως θέλεις ένα πιο ματ αποτέλεσμα βάλε 1/4 από το κουταλάκι του γλυκού.

Ανακάτεψε πολύ καλά το λάδι καρύδας με την κηρομπογιά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Μόλις ομογενοποιηθεί άδειασε το μείγμα στο βαζάκι και άφησε το να κρυώσει. Το νέο σου κραγιόν είναι έτοιμο για χρήση! Δοκίμασε το και πίστεψε με το τελικό αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει!

Διαβάστε
ακόμα