Πως να επιλέξετε καινούριο καναπέ για το σπίτι σας

Η αγορά ενός νέου καναπέ αποτελεί σίγουρα επένδυση για το σαλόνι σας

Ο καναπές είναι το κυρίαρχο σημείο του σαλονιού. Για αυτό και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε ό,τι αφορά την επιλογή του. Αν λοιπόν πήρες την απόφαση να αναβαθμίσεις το σαλόνι σου με έναν καινούργιο καναπέ, πρέπει να λάβεις υπόψη σου μερικά πολύ σημαντικά πράγματα πριν καταλήξεις στην αγορά του. Πάμε να δούμε ποια είναι αυτά!

Το μέγεθος

Το μέγεθος που θα επιλέξεις είναι ίσως είναι ο σημαντικότερος παράγοντας. Το σωστό μέγεθος προκύπτει από δύο πράγματα. Πρώτον από το μέγεθος του σαλονιού, καθώς δεν πρέπει να «γεμίσει» το χώρο και δεύτερον, πρέπει ανταποκρίνεται στις ανάγκες σou.

Tip: Ένας ενιαίος γωνιακός καναπές «κερδίζει» περισσότερο χώρο από ότι δύο αντικριστοί.

Η άνεση

Μην επιλέξεις μόνο με βάση το αισθητικό κομμάτι καθώς η άνεση είναι πάρα πολύ σημαντικός παράγοντας. Παρόλα αυτά η επιλογή εδώ είναι καθαρά θέμα προτίμησης. Προτιμάς έναν καναπέ με σκληρά μαξιλάρια που δείχνει πάντα τακτοποιημένος, ή έναν καναπέ με μαλακά μαξιλάρια και μια πιο cosy και άνετη αίσθηση όταν κάθεστε; Μια δοκιμή θα σε πείσει!

Το χρώμα

Οι επιλογές που μπορείς να κάνεις στο χρώμα είναι αμέτρητες και φυσικά θέμα γούστου. Θες έναν statement καναπέ σε έντονη απόχρωση ή έναν πιο “ήσυχο” σε ουδέτερες γήινες αποχρώσεις; Ένας καναπές σε έντονη απόχρωση σίγουρα είναι εντυπωσιακός αλλά και λίγο δεσμευτικός σε ό,τι αφορά την υπόλοιπη διακόσμηση. Από την άλλη οι γήινες αποχρώσεις χαρίζουν αρμονία και δείχνουν το χώρο μεγαλύτερο. Η επιλογή είναι ξεκάθαρα δική σου!

Το ύφασμα

Το ύφασμα είναι ακόμα ένα κομμάτι που πρέπει να δώσετε βάση. Φροντίστε να επιλέξετε ένα ύφασμα που πλένεται εύκολα. Επίσης μη ξεχνάτε ότι τα βαριά υφάσματα, δίνουν έναν πιο κλασσικό τόνο σε σχέση με υφάσματα από φυσικές ίνες. Οι επιλογές είναι πραγματικά άπειρες, οπότε κάντε πρώτα μια έρευνα αγοράς.

Δείτε ακόμα
Πως να πλύνεις τα έπιπλα μπαμπού

Πηγή φωτογραφιών: freepik.com

Διαβάστε
ακόμα