Πώς να αποθηκεύετε σωστά τα τρόφιμα στο ψυγείο

Image by zinkevych on Freepik

Ακολουθεί ένας πλήρης οδηγός για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Αν το σκεφτείτε πραγματικά, το ψυγείο δεν είναι απλώς ένα τεράστιο κουτί στην κουζίνα σας που διατηρεί τα πράγματα δροσερά. Είναι μια συσκευή υψηλής τεχνολογίας που χρησιμοποιεί έξυπνα χειριστήρια και προγραμματισμό για να διασφαλίσει ότι τα επίπεδα υγρασίας, το φως και η θερμοκρασία της παραμένουν στο βέλτιστο επίπεδο για την αποθήκευση τροφίμων.

Η εκμάθηση πώς να αποθηκεύετε διαφορετικούς τύπους τροφίμων σε συγκεκριμένες περιοχές του ψυγείου μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα μοναδικά θρεπτικά συστατικά του φαγητού σας, καθώς και να διασφαλίσετε ότι όλα στο ψυγείο σας παραμένουν φρέσκα για περισσότερο. Είναι επίσης σημαντικό να λαμβάνετε σοβαρά υπόψη τις μεθόδους αποθήκευσης των τροφίμων σας, καθώς μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου οσμών, μόλυνσης, βακτηρίων και άλλων δυσάρεστων ζητημάτων που σχετίζονται με τα τρόφιμα.

Είστε έτοιμοι να μεταφέρετε το παιχνίδι αποθήκευσης τροφίμων στο επόμενο επίπεδο; Ακολουθεί ένας πλήρης οδηγός για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τη σωστή αποθήκευση των τροφίμων στο ψυγείο:

Ποια είναι η καλύτερη θερμοκρασία για ένα ψυγείο;

Πρώτον, η βέλτιστη θερμοκρασία για την αποθήκευση τροφίμων στο ψυγείο είναι κάτω από 40 βαθμούς Φαρενάιτ. Για πολλούς διαφορετικούς τύπους τροφίμων, αυτή η χαμηλότερη θερμοκρασία μπορεί να αναστείλει την ανάπτυξη βακτηρίων και να βοηθήσει το φαγητό σας να παραμείνει ασφαλέστερο για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους.

Η τοποθέτηση ενός θερμομέτρου τροφίμων στο ψυγείο μπορεί να διασφαλίσει ότι διατηρείται πάντα η σωστή θερμοκρασία ενώ παράλληλα λειτουργεί ως έλεγχος έναντι οποιασδήποτε ψηφιακής ένδειξης που παρέχεται από το ίδιο το ψυγείο. Απλώς τοποθετήστε το στο δεύτερο ράφι από την κορυφή για να βεβαιωθείτε ότι η ανάγνωση είναι ακριβής. Εάν η θερμοκρασία αυξηθεί, μπορείτε να μειώσετε τη θερμοκρασία στο ψυγείο ή να ελέγξετε το ψυγείο από τεχνικό.

Τι συμβαίνει αν το ψυγείο είναι πολύ γεμάτο;

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι είναι να γεμίζουν πολύ το ψυγείο. Όταν τα τρόφιμα, τα κουτιά σε πακέτο ή τα δοχεία εμποδίζουν τη ροή του αέρα, το ψυγείο δουλεύει πιο σκληρά για να κρυώσει τα πάντα. Αυτή η ανομοιομορφία συχνά αφήνει ορισμένες περιοχές του ψυγείου πιο ζεστές από άλλες, κάτι που μπορεί να είναι επικίνδυνο και να οδηγήσει σε αλλοίωση ή σάπισμα ορισμένων τροφίμων.

Πόσο γεμάτο πρέπει να είναι ένα ψυγείο;

Στην ιδανική περίπτωση, θα θέλετε να κρατήσετε όλα τα τρόφιμα στο ψυγείο σας σε απόσταση περίπου μισής ίντσας. Αυτό διασφαλίζει ότι ο αέρας μπορεί να ρέει μεταξύ των χώρων του ψυγείου και να διατηρεί μια ομοιόμορφη θερμοκρασία σε όλους τους χώρους. Μην τοποθετείτε τρόφιμα στο πίσω μέρος ή στα πλαϊνά του ψυγείου!

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε ένα ψυγείο;

Για βέλτιστη αποθήκευση και ασφάλεια τροφίμων, το ψυγείο θα πρέπει να καθαρίζεται καθώς λερώνεται, αλλά συνιστάται πλήρης καθαρισμός των πλευρών του ψυγείου μία φορά κάθε τρεις μήνες. Για να το κάνετε αυτό, βγάλτε όλους τους δίσκους από το ψυγείο και καθαρίστε τους με ζεστό, σαπουνόνερο.

Επειδή πολλά ράφια έχουν γυαλί με διπλά τοιχώματα, είναι σημαντικό να αποφεύγετε να εμποτίζετε τα ράφια στο νερό για μεγάλες χρονικές περιόδους. Εάν μπει νερό ανάμεσα στο ποτήρι, μπορεί να προωθήσει την ανάπτυξη μούχλας και μούχλας, κάτι που μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο κοντά σε τρόφιμα.

Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιήστε αραιωμένο λευκαντικό για να σκοτώσετε επαρκώς τυχόν βακτήρια που παραμένουν. Μια καλή αναλογία είναι περίπου μια κουταλιά της σούπας χλωρίνη για κάθε γαλόνι νερού. Τέλος, κρατήστε το ψυγείο να μυρίζει φρέσκο ​​με ένα ανοιχτό κουτί μαγειρική σόδα στο δεύτερο ή τρίτο ράφι. Γράψτε την ημερομηνία στο κουτί και αντικαταστήστε την κάθε έναν έως τρεις μήνες.

Image by zinkevych on Freepik