Δεν σου έχουμε έναν, αλλά τρεις τρόπους!
Ο μη τακτικός καθαρισμός των βραστήρων εγκυμονεί αρκετούς κινδύνους. Ο βραστήρας είναι μια συσκευή η οποία απαιτεί καλό και σχολαστικό καθαρισμό. Καθώς το “σκληρό” νερό μπορεί να προκαλέσει το σχηματισμό αλάτων στους σωλήνες με αποτέλεσμα να χαλάσει. Δεν χρειάζεται όμως να καταφύγεις σε χημικά καθαριστικά, για τη σωστή απολύμανσή του καθώς η δουλειά μπορεί να γίνει με τρεις ανέξοδους τρόπους. Αυτά τα μικρά tips κα κρατήσουν το βραστήρα σου καθαρό ενώ θα παρατείνουν και το χρόνο ζωής του.
Ξύδι
Το ξύδι μας δίνεις τη λύση για ακόμα μια φόρα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις στο βραστήρα ένα μέρος λευκό ξύδι και τρία μέρη νερό. Συνολικά το διάλυμα δεν χρειάζεται να ξεπερνάει το 1/3 της χωρητικότητας του βραστήρα. Στη συνέχεια άναψέ τον και μόλις το διάλυμα βράσει άφησέ το να δράσει για 20 λεπτά. Τέλος, ξέπλυνέ τον με καθαρό νερό και είναι έτοιμος!
Λεμόνια
Δύο λεμονάκια αρκούν. Κόψε δύο λεμόνια, γέμισε τον βραστήρα με νερό και άφησε τα να βράσουν για 20 λεπτά. Μόλις βράσει ξέπλυνε τον καλά και.. τελείωσες!
Μαγειρική σόδα
Η μαγειρική σόδα είναι από τα πιο σωτήρια σπιτικά καθαριστικά, το οποίο μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και σε αυτή την περίπτωση. Βάλε λοιπόν 1 με 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα και γέμισε το βραστήρα με νερό μέχρι τη μέση. Άφησε τη μαγειρική σόδα να δράσει για τουλάχιστον 20 λεπτά και μετά καθάρισε το εσωτερικό του βραστήρα με ένα πανί.
Image by topntp26 on Freepik
Δείτε επίσης: