Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πως η διατροφή σας επηρεάζει τη μυρωδιά σας

Image by wayhomestudio on Freepik

Γνωρίζατε ότι τα τρόφιμα που τρώτε καθορίζουν τον τρόπο που μυρίζετε;

Ενώσεις με δυσάρεστη οσμή από ορισμένα τρόφιμα εισχωρούν στον ιδρώτα σας και του δίνουν μια άσχημη οσμή. Αυτές οι ενώσεις, που αναφέρονται ως πτητικές οργανικές ενώσεις, ή VOCs, είναι υπεύθυνες για την παραγωγή έντονης εφίδρωσης. Έτσι, για να απαλλαγείτε από την οσμή του σώματος, πρέπει να προσέχετε μερικά φαγητά και ποτά που την προκαλούν. Αναρωτιέστε ποια είναι αυτά τα ποτά και τα τρόφιμα;

Ψάρια

Σίγουρα, η κατανάλωση ψαριών έχει μια σειρά από οφέλη για την υγεία. Έχει μάλιστα προταθεί ότι πρέπει να τρώτε τουλάχιστον δύο γεύματα με βάση τα ψάρια κάθε εβδομάδα. Ωστόσο, η χολίνη, η οποία είναι μέλος της οικογένειας βιταμινών του συμπλέγματος Β που υπάρχει σε αφθονία σε ψάρια όπως ο τόνος και ο σολομός, είναι γνωστό ότι προσφέρει μια φυσική μυρωδιά ψαριού. Μερικά άτομα μπορεί ακόμη και να εκκρίνουν χολίνη στον ιδρώτα τους για μια ολόκληρη μέρα μετά την κατανάλωση ψαριού, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια έντονη, δυσάρεστη οσμή του σώματος.

Αλκοόλ

Το Happy hour είναι σίγουρα υπέροχο, αλλά το αλκοόλ μπορεί να σας αφήσει να μυρίζετε δυσάρεστα. Αυτό συμβαίνει επειδή, όταν το αλκοόλ απορροφάται στο σώμα σας, μεταβολίζεται σε οξικό οξύ ή οξικό, το οποίο μπορεί στη συνέχεια να εκκριθεί στον ιδρώτα σας. Και έτσι, όταν αυτός ο όξινος ιδρώτας μεταβολίζεται από βακτήρια στο δέρμα σας, μπορεί να σας κάνει να μυρίζετε πολύ σαν το μπαρ στο οποίο πήγατε.

Κόκκινο κρέας

Το κόκκινο κρέας περιέχει αμινοξέα που αφήνουν υπολείμματα στα έντερα σας κατά τη διαδικασία της πέψης. Στη συνέχεια, τα εντερικά ένζυμα διασπούν αυτό το υπόλειμμα, το οποίο συνδυάζεται με τα βακτήρια στο δέρμα σας όταν ιδρώνετε και δημιουργεί μια δυσάρεστη οσμή στο σώμα.

Επεξεργασμένα τρόφιμα

Τα επεξεργασμένα τρόφιμα, ή μάλλον, το πρόχειρο φαγητό, θα μπορούσαν επίσης να είναι αιτία δυσοσμίας του σώματος. Ενοχοποιείται η περιεκτικότητα σε ραφιναρισμένα σάκχαρα σε αυτές τις τροφές, εκτός από τον γλυκαιμικό τους δείκτη που είναι πολύ υψηλός. Έχει προταθεί ότι το σάκχαρο στο αίμα μετά την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων αλλάζει τη σύνθεση του ιδρώτα σε ορισμένα άτομα όταν συνδυάζεται με βακτήρια που υπάρχουν στο δέρμα, γεγονός που οδηγεί σε αλλαγές στην οσμή του σώματος. Επιπλέον, τα πρόχειρα τρόφιμα δεν είναι πλούσια σε χλωροφύλλη. H οποία είναι μια χημική ουσία που δρα ως φυσικό αποσμητικό στον οργανισμό.

Image by wayhomestudio on Freepik

Διαβάστε επίσης