Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ποιοι είναι οι φίλοι οι σωστοί; Ποιους θέλουμε για φίλους;

women-1487825_960_720

Φιλία: σχέση μεταξύ δύο ή παραπάνω ατόμων

Δεν έχει να κάνει, εάν είναι άντρας ή γυναίκα, αν έχει άλλο χρώμα ή είναι από άλλη χώρα ή έχει διαφορετική ηλικία. Μια φιλιά έχει ως κύριο χαρακτηριστικό την αμοιβαία κατανόηση. Στην αληθινή φιλία δεν υπάρχει συμφέρον ή ανώτερος σκοπός. Οι φιλίες στην ζωή μας είναι σημαντικό κομμάτι τόσο για την ανάπτυξη  της προσωπικότητάς μας όσο και στην κοινωνικοποίηση μας.

Όμως πόσο εύκολο είναι να ‘’χτίσεις’’ και να διατηρήσεις μια φιλία;

Για πολλούς ανθρώπους το να διατηρούν φίλους είναι πολύ δύσκολο. Δεν είναι για όλους η φιλία. Με τον φίλο σου θα πρέπει να αισθάνεσαι άνετος και ειλικρινής. Να μοιράζεσαι την χαρά, την λύπη, την στενοχώρια, το άγχος σου, τα προβλήματα της δουλειάς σου, τα προβλήματα με το σπίτι σου.

Όταν δίνεις εμπιστοσύνη στο φίλο σου να αισθάνεσαι ότι έπραξες σωστά. Ο φίλος ο αληθινός θα λειτουργήσει σας βοηθός, σύμβουλος, ψυχολόγος και το σημαντικότερο θα πρέπει να είσαι έτοιμος να ακούσει την ‘’αλήθεια’’ διαφορετικά μην συζητήσεις τα προσωπικά σου. Μπορείς να τα πεις στον δήθεν φίλο σου όπου θα συμφωνήσει σε όλα.

Με τον φίλο τον πραγματικό θα πρέπει να μάθεις να αγαπιέσαι αλλά και να λύνεις τις διαφορές σου όταν προκύψουν. Να υπάρχει διάλογος και ότι σε στενοχωρεί να το λες. Με τον φίλο τον αγαπημένο δεν μετράς πόσες φορές μίλησες στο τηλέφωνο και ποιος θα πάρει πρώτος τηλέφωνο.. Δεν περιμένεις δώρα και εξυπηρετήσεις.

Πολλές φορές θα τύχει άθελά μας να πούμε κάτι παραπάνω. Μην σιωπάς. Μίλα, πες τι σε ενόχλησε. Μάθε να συγχωρείς εάν κάτι πάει στραβά. Οι αληθινές φιλίες δεν τελειώνουν ποτέ, εάν έχουν δοκιμαστεί σε δύσκολες καταστάσεις. Δεν απομακρύνεσαι εάν όντως αγαπάς το φίλο σου.

Δεν κρατάς θυμό όταν ο ίδιος φίλος σου ζητάει να μιλήσετε και να λύσετε τυχόν μικρό παρεξηγήσεις. Εάν δεν δεχτείς σημαίνει ότι δεν άξιζε να είσαι φίλος με το συγκεκριμένο πρόσωπο. Ήταν απλά μια ’’γλυκοφιλία’’ που σε βόλεψε για κάποια χρόνια. Που χρησιμοποίησες την σχέση για να καλύψεις παροδικά κενά.

Αλλά πόσοι από εμάς έχουμε την τόλμη να το φτάσουμε μέχρι το τέλος; Μικρός ο αριθμός. Είναι στάση ζωής το πώς θες να έχεις τους φίλους σου δίπλα. Με ειλικρίνεια και αγάπη ή με συμφέρον και ψέμα;

Διαβάστε επίσης