Ποιο χρώμα να επιλέξεις για το σπίτι σου


Όλες οι αποχρώσεις κάτι συμβολίζουν

Όλες οι αποχρώσεις κάτι συμβολίζουν και με κάποιον τρόπο μπορούν να επηρεάσουν την διάθεση μας.

Τα χρώματα που επιλέγουμε να έχουμε στο σπίτι παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο, τόσο στη διακόσμηση του σπιτιού όσο και στην ψυχολογία μας. Δες λοιπόν παρακάτω πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις σωστά το καθένα από αυτά μέσα στους χώρους του σπιτιού.

Πορτοκαλί

Το πορτοκαλί έχει την ιδιότητα να μειώνει την αμηχανία και να τονώνει την αυτοπεποίθηση. Είναι το χρώμα του γέλιου και της χαράς και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μέσα σε ένα παιδικό δωμάτιο, βάφοντας τον έναν τοίχο, ή χρησιμοποιώντας το απλά στα διακοσμητικά ή στα έπιπλα.

Μπλε σκούρο

Το μπλε σκούρο καθαρίζει την σκέψη και βοηθά στο να πάρουμε καλύτερες αποφάσεις και να ξεκαθαρίσουμε όσα έχουμε στο μυαλό μας. Επειδή όμως είναι ένα σκούρο χρώμα καλό θα ήταν να το χρησιμοποιήσεις στα διακοσμητικά που επιλέγεις να έχεις στο σαλόνι και το υπνοδωμάτιο σου και όχι στους τοίχους.

Πράσινο

Το πράσινο συμβολίζει την φύση και μας δίνει μια ώθηση να ξεκινήσουμε νέα πράγματα. Είναι ιδανικό για την κουζίνα και ειδικά για όσους θέλουν να βελτιώσουν την διατροφή τους. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις όπως εσύ θες! Από το να πάρεις ένα πράσινο τραπέζι ή καρέκλες, μέχρι και να βάψεις τα ντουλάπια της κουζίνας ή την πόρτα του ψυγείου.

Ανοιχτό Μωβ

Το ανοιχτό μωβ μπορεί να βοηθήσει αρκετά στα συναισθηματικά ζητήματα, ενώ ενισχύει και την πνευματικότητα. Οπότε αν θέλεις να αποφεύγεις τις εντάσεις μπορείς να το χρησιμοποιήσεις παντού! Από τους τοίχους του μέχρι τα μαξιλαροθήκες και τα σεντόνια σου.

Γαλάζιο

Το γαλάζιο είναι το χρώμα της ηρεμίας, της γαλήνης και βοηθάει στο να υπάρχει αρμονία σε μία σχέση. Ιδανική επιλογή λοιπόν είναι να το βάλεις στην κρεβατοκάμαρα, στις κουρτίνες και το κεφαλάρι του κρεβατιού σου.

Ανοιχτό και σκούρο κόκκινο

Το ανοιχτό κόκκινο μπορεί να ανεβάσει την αυτοπεποίθηση και να χαρίσει περισσότερο θάρρος. Θα πρέπει όμως να χρησιμοποιείτε με μέτρο, μιας και η υπερβολική ποσότητα μπορεί να σε ταράξει.

Από την άλλη πλευρά, το σκούρο είναι το χρώμα του πάθους και μπορεί να ξυπνήσει τη λίμπιντο, αλλά και την δημιουργικότητα. Άρα τα δύο ιδανικά δωμάτια είναι η κρεβατοκάμαρα και η κουζίνα.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε
ακόμα