Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ποιο χρώμα αυτοκινήτου ταιριάζει με όλα τα χρώματα ρούχων!

Οδήγησε σαν σωστή… κοκέτα!

Η επιλογή του χρώματος του αυτοκινήτου μας γίνεται συνήθως με βάση τις προσωπικές μας προτιμήσεις. Μερικές φορές βέβαια μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο και η ψυχολογική κατάσταση που τυχαίνει να βρισκόμαστε εκείνη την περίοδο.

Το χρώμα που θα επιλέξεις αντανακλάει και τη δική σου προσωπικότητα ενώ τονίζει και κάποια χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου που ασυναίσθητα έχουμε ταυτίσει με το χρώμα. Για παράδειγμα, μόλις ακούς κόκκινο σου έρχεται στο μυαλό ένα γρήγορο και σπορ αυτοκίνητο. Ενώ όταν ακούς μαύρο άθελα σου σε παραπέμπει σε κάτι  «καταθλιπτικό» ή ακριβό.

Εκτός λοιπόν από το προσωπικό γούστο και τη ψυχολογία, έρχομαι να σου προσθέσω ακόμα έναν παράγοντα που παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή χρώματος και αυτός είναι η μόδα! Οι γυναίκες έχουμε το συνήθειο –καλώς ή κακώς- να θέλουμε να είμαστε matcy-matchy με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Θες να συνδυάζουμε σακάκι με παντελόνι; Tσάντα με παπούτσι; Ο ψυχαναγκασμός μας να ταιριάζουν όλα μεταξύ τους και να υπάρχει μια χρωματική αρμονία στην εικόνα μας δεν πρόκειται να φύγει.

Δείτε επίσης: Σύνολα για το Γραφείο

Ψάχνοντας λοιπόν το κατάλληλο χρώμα αυτοκινήτου καλό θα ήταν να επιλέξεις κάποιο το οποίο όχι μόνο θα αντανακλά τη προσωπικότητα σου αλλά θα ταιριάζει και με όλα σου τα σύνολα. Μπορεί να σου ακούγεται περίεργο και δύσκολο αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο απλό και εύκολο από όσο ακούγεται.

Όπως στο χώρο της μόδα υπάρχουν κάποια safe και must χρώματα που ταιριάζουν κυριολεκτικά με τα πάντα, έτσι υπάρχουν και στο χώρο του αυτοκινήτου. Εμείς λοιπόν ψάξαμε και σου βρήκαμε τα πιο ευκολοσυνδύαστα χρώματα αυτοκινήτων ώστε να οδηγείς μες στη.. φινέτσα! Πάμε να δούμε ποια είναι αυτά!

Μαύρο χρώμα

Πρώτο στη λίστα είναι φυσικά το κλασσικό και διαχρονικό μαύρο. Αν αναλογιστείς ότι δεν μπορείς να φανταστείς τη ντουλάπα σου χωρίς τα αγαπημένα σου μαύρα κομμάτια που σε έχουν βγάλει ασπροπρόσωπη χιλιάδες φορές, ένα μαύρο αυτοκίνητο είναι η ιδανική επιλογή. Το μαύρο όταν λαμβάνει τη σωστή φροντίδα, έχει μια απίστευτη γυαλάδα που του προσθέτει κομψότητα εκπέμποντας παράλληλα μια «ακρίβεια». Το μόνο μειονέκτημα, είναι πως η σκόνη που μαζεύει φαίνεται κατευθείαν, οπότε φρόντισε να είναι πάντα καθαρό! Παρ ’όλα αυτά όμως δεν παύει να αποτελεί μία κλασική αλλά και ιδιαίτερα δημοφιλή επιλογή. Μπορεί να θεωρηθεί συνώνυμο της κομψότητας και της φινέτσας.

Extra tip: Το μαύρο χρώμα έχει την τάση να επιλέγεται συνήθως από πιο παραδοσιακά άτομα και οδηγούς που θέλουν να δείξουν δύναμη και επιβλητικότητα.

Λευκό χρώμα

Το λευκό είναι ακόμα μια δημοφιλή και αγαπημένη επιλογή. Όπως ακριβώς και στη μόδα, το λευκό εκπέμπει μια καθαριότητα και αγνότητα που όλοι θέλουμε να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας. Στο χώρο του αυτοκινήτου όμως είναι ακόμα πιο δημοφιλές για το λόγο ότι οι περισσότερες αντιπροσωπείες δεν χρεώνουν επιπλέον κόστος. Ακόμα ένα θετικό, είναι ότι σε αντίθεση με το μαύρο, το λευκό καταφέρνει να «κρύβει» τη σκόνη και τη βρωμιά. Επίσης λόγω του ανοιχτού χρώματος του δεν ανεβάζει την εσωτερική θερμοκρασία του αυτοκινήτου. Ενώ παράλληλα κάνουν το όχημα να φαίνεται μεγαλύτερο.

Το άσπρο από μόνο του συμβολίζει την απλότητα και την αγνότητα. Ένα άσπρο αυτοκίνητο λοιπόν δείχνει μοντέρνο και φρέσκο, ενώ ο μινιλισμός που έχει δείχνει ότι όποιος το επιλέξει ξέρει να εκτιμάει την απλότητα στη ζωή. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι αρκετές είναι οι εταιρείες που χρησιμοποιούν το λευκό χρώμα στο logo τους. Αφού ταυτίζεται με τη νεανικότητα και την καινοτομία.

Κεραμιδί

Αν θες να κεντρίσεις όλα τα βλέμματα και να τραβήξεις την προσοχή το κεραμιδί είναι η ιδανική επιλογή. Πόσες φορές δεν ήξερες τι να φορέσεις για να εντυπωσιάσεις και στο τέλος κατέφυγες στο κεραμιδί φόρεμα που «φώναζε» δυναμισμό από χιλιόμετρα;

Τα τελευταία χρόνια το κεραμιδί, όπως και στη μόδα, αποκτά όλο και περισσότερες αποχρώσεις αλλά όλο και περισσότερους υποστηρικτές. Το συγκεκριμένο χρώμα φανερώνει έναν χαρακτήρα εκκεντρικό και εξωστρεφή που θέλει όλα τα βλέμματα στραμμένα πάνω του. Συνήθως προτιμάται από άτομα τα οποία τα διακρίνει ο αυθόρμητος και η αισιοδοξία τους ενώ απολαμβάνουν την παρέα και τη συντροφιά.

Όλα τα παραπάνω χρώματα είναι αυτά τα οποία θα δημιουργήσουν τον απόλυτο συνδυασμό με όποιο σύνολο κι αν επιλέξεις να φορέσεις και με όποιους συνδυασμούς κάνεις. Ανεξαρτήτως όμως του χρώματος που θα επιλέξεις φρόντισε να σε εκφράζει και να νιώθεις ευχάριστα με αυτό. Άλλωστε το αυτοκίνητο είναι αυτό που σε συντροφεύει ακόμα και στα μεγαλύτερα ταξίδια σου. Ενώ αποτελεί και αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας σου.

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο λοιπόν από ένα αυτοκίνητο που μας χαρακτηρίζει και μας αντικατοπτρίζει.

Δείτε επίσης:

Υπέροχες Guess τσάντες
Μοναδικές Εσάρπες!

Διαβάστε επίσης