Ποιες συνήθειες δημιουργούν ρυτίδες


wrinkles

Το ήξερες ότι υπάρχουν κάποιες συνήθειες που έχουμε στην καθημερινότητά μας, οι οποίες προκαλούν ρυτίδες στο πρόσωπο;

Χτες πρωτοαντίκρισα την πρώτη μου ρυτίδα λέει το τραγούδι κι αν δεν θέλεις να το τραγουδήσεις και εσύ σύντομα τότε πρέπει να διαβάσεις επειγόντως αυτό το άρθρο! Ρίξε λοιπόν μια ματιά ώστε να μάθεις ποιες συνήθειες επιταχύνουν αυτή τη διαδικασία.

Κάπνισμα

Το κάπνισμα δε βλάπτει μόνο εσωτερικά, αλλά και εξωτερικά. Όταν σουφρώνεις τα χείλη σου για να καπνίσεις, δημιουργείς λεπτές γραμμές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ρυτίδες που δημιουργούνται – ειδικά αν είσαι καπνιστής πολλά χρόνια- να γίνονται μόνιμες.

Δε φοράς γυαλιά ηλίου

Ακόμη και αν δε σε ενοχλεί ιδιαίτερα ο ήλιος, χωρίς να το καταλάβεις, σφίγγεις τα μάτια σου. Έτσι, δημιουργείς ρυτίδες σε εκείνη την περιοχή. Να θυμάσαι, ότι το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πολύ ευαίσθητο. Καλό θα ήταν λοιπόν, να επενδύσεις σε ένα ζευγάρι ποιοτικά γυαλιά ηλίου. Έτσι θα προστατεύεις και την όραση σου, αλλά και να καθυστερήσεις την εμφάνιση ρυτίδων.

Κοιμάσαι στο πλάι

Σύμφωνα με έρευνες, όταν κοιμόμαστε στο πλάι, η μεριά του προσώπου που ακουμπάει στο μαξιλάρι, έχει άλλη όψη από την ελεύθερη πλευρά. Αν, όμως, δε μπορείς να αλλάξεις τρόπο ύπνου, θα σου συνιστούσαμε να χρησιμοποιείς μεταξωτές μαξιλαροθήκες. Οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες είναι πιο απαλές για το δέρμα.

Σε ενοχλεί το πρωινό φως

Το φως, που μπαίνει το πρωί στο δωμάτιο, σε αναγκάζει να σφίξεις τα μάτια σου, με αποτέλεσμα να κάνεις ρυτίδες, τόσο γύρω από τα μάτια σου, όσο και στο μέτωπο σου. Καλό θα ήταν, να αγοράσεις μια μάσκα ύπνου, ώστε να μην σε ενοχλεί το φως.

Κάνεις καμπούρα-ρυτίδες στο λαιμό

Όταν καμπουριάζεις, ο λαιμός σου δημιουργεί το λεγόμενο προγούλι, με αυτόν τον τρόπο δημιουργείς ρυτίδες στο λαιμό σου και δείχνεις μεγαλύτερη από την ηλικία σου. Αν λοιπόν περνάς πολλές ώρες μπροστά από τον υπολογιστή, χρησιμοποίησε μια βάση, ώστε τα μάτια σου να είναι στο ύψος της οθόνης. Ποτέ μην ξεχνάς, ότι ο λαιμός σου χρειάζεται την ίδια ενυδάτωση και περιποίηση με το πρόσωπο σου.

Διαβάστε επίσης