Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ποια μυρωδικά μπορείς να καλλιεργήσεις μόνη σου στη κουζίνα

Θα έχεις πάντα φρέσκα μυρωδικά για τα πιάτα σου!

Τα μυρωδικά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κουζίνας αφού είναι ικανά να δώσουν “ένταση” ακόμα και στο πιο βαρετό πιάτο. Μια τέλεια ιδέα είναι να φτιάξεις το δικό σου κηπάκι με μυρωδικά στην κουζίνα σου, αφού πέρα από λειτουργικό είναι και μια εξαιρετική πρόταση διακόσμησης.

Δείτε επίσης: Τα 5 χαρακτηριστικά που κάνουν έναν καλό συγκάτοικο

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ρίζες από τα αγαπημένα σας φυτά και γυάλινα βαζάκια. Τα γυάλινα βαζάκια είναι μια υπέροχη εναλλακτική καθώς θα χαρίσει μια πιο σύγχρονη και minimal αίσθηση στο χώρο από ότι μια κλασική γλάστρα. Ποια είναι όμως τα μυρωδικά που αξίζει να επενδύσεις; Παρακάτω θα βρεις τα πιο must μυρωδικά κουζίνας τα οποία καλλιεργούνται εύκολα και με ελάχιστη φροντίδα.

Θυμάρι

To θυμάρι καλλιεργείτε οπουδήποτε υπάρχει αρκετό φως και ήλιος. Έχει μια πολύ δυνατή και ελαφρώς καυστική γεύση, ενώ αποτελεί βασικό συστατικό σε διάφορες σάλτσες όπως η πέστο. Επίσης, τα φρέσκα φύλλα ή τα κλαδάκια του φυτού μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά την προετοιμασία του κρέατος, των πουλερικών ή ακόμα και των ψαριών

Δυόσμος

O δυόσμος είναι από τα πιο δημοφιλή μυρωδικά καθώς δίνει άρωμα και γεύση στα φαγητά, στα γλυκά και στα ποτά. Είναι επίσης πλούσιος σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και φυτοθρεπτικά συστατικά ενώ αποτελεί και έναν πολύτιμο σύμμαχο για την υγεία. Το καλό είναι ότι δεν χρειάζεται κήπους ή γλάστρες για να αναπτυχθεί καλά καθώς μπορεί να το κάνει σε γυάλινα βάζα ή ακόμα και μπουκάλια κρασιού.

Βασιλικός

Ο Bασιλικός είναι ένα από τα δημοφιλέστερα και πιο αγαπημένα αρωματικά φυτά. Ξεχωρίζει τόσο για το άρωμα του όσο και για τη γεύση του. Μπορεί να αναπτυχθεί σε μεγάλα βάζα, αρκεί να λαμβάνει υγρό καλλιεργητικό μέσο και να προστατεύεται από τον έντονο ήλιο. Έχει επίσης το συν ότι μπορεί να λειτουργήσει και ως εντομοαπωθητικό τρίβοντας απλά τα φύλλα του στα χέρια σου.

Μαϊντανός

Ο μαϊντανός ξεχωρίζει για τα αρωματικά του φύλλα που τα χρησιμοποιούμε συνήθως σε σαλάτες, πίτες αλλά και σε ξεχωριστές συνταγές μαγειρικής. Αναπτύσσεται καλά σε βάζα και όταν αποκτήσει μήκος 10-15 εκατοστά, είναι η κατάλληλη στιγμή να μαζέψεις τα πρώτα φύλλα.

Φασκόμηλο

Το φασκόμηλο είναι ένα από τα πιο χαρισματικά και πλούσια σε ιδιότητες βότανα. Τα φύλλα του έχουν μια πιπεράτη γεύση η οποία είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε πολλά πιάτα. Χάρη στις ρηχές ρίζες του μπορεί να αναπτυχθεί καλά σε ένα βάζο.

Δείτε επίσης:

Εύκολο καθάρισμα για τα γυάλινα μπουκάλια στο σπίτι
Πως να κάνεις οικονομία στο supermarket

Διαβάστε επίσης