Ποια είναι η νούμερο ένα χρήση του αλατιού;

Forever Woman

Παράγεται εδώ και 8.000 χρόνια

Αν έπρεπε να μαντέψετε ποια είναι η πιο κοινή χρήση του αλατιού, θα λέγατε ότι είναι για τη δημιουργία αλλαντικών ή διατηρημένων τροφίμων. Σύμφωνα με έρευνες, αυτό το ορυκτό παράγεται εδώ και 8.000 χρόνια, καθιστώντας το ένα από τα παλαιότερα καρυκεύματα. 

Το αλάτι υπάρχει σχεδόν παντού. Αρτοσκευάσματα, σνακ, δημητριακά, σάντουιτς, κρέατα, χυλοπίτες κτλ. Υπάρχουν τόνοι ποικιλιών αλατιού. Aπό τα βασικά επιτραπέζια αλάτι έως πιο εξωτικές και ακριβές ποικιλίες. Όπως το fleur de sel, το αλάτι Ιμαλαΐων, ακόμη και το θαλασσινό αλάτι της Ανταρκτικής. Έτσι, ενώ χρησιμοποιούμε αυτό το ορυκτό σχεδόν σε κάθε πιάτο που δημιουργούμε, προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η πιο κοινή χρήση του αλατιού δεν είναι στην πραγματικότητα στην παραγωγή τροφίμων. Αλλά για κάτι άλλο εντελώς διαφορετικό.

Όποιος ζει όπου χιονίζει, πιθανότατα έχει δει τα φορτηγά αλατιού. Ή ακόμη και χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει αλάτι για να ξεπαγώσει το δικό του δρόμο ή τα πεζοδρόμια. Σύμφωνα με τις Πληροφορίες για τα Ορυκτά του Γεωλογικού Ινστιτούτου των Ηνωμένων Πολιτειών (USGS), η αποπάγωση στους αυτοκινητόδρομους είναι η νούμερο ένα χρήση αλατιού. Αντιπροσωπεύοντας το 43% του συνολικού αλατιού που καταναλώθηκε το 2018.

Η παραγωγή τροφίμων και οι γεωργικές χρήσεις αντιπροσώπευαν μόνο το 3% της συνολικής χρήσης η καθεμία. Πράγμα που δείχνει πραγματικά πόσο αλάτι χρησιμοποιείται για την αφαίρεση του πάγου σε αυτοκινητόδρομους ετησίως. Το αλάτι είναι ένας αποτελεσματικός αποπαγωτικός παράγοντας. Επειδή στην πραγματικότητα μειώνει το σημείο πήξης του νερού, σύμφωνα με το How Stuff Works. Ενώ το νερό συνήθως παγώνει στους 32 βαθμούς Φαρενάιτ ή 0 βαθμούς Κελσίου, η προσθήκη αλατιού σημαίνει ότι πρέπει να κρυώσει περισσότερο για να σχηματιστεί πάγος. Για παράδειγμα, ένα διάλυμα αλατιού 10% μειώνει τη θερμοκρασία κατάψυξης στους 20 βαθμούς Φαρενάιτ και ένα διάλυμα αλατιού 20% τη μειώνει στους 2 βαθμούς Φαρενάιτ