Ποια είδη γυμναστικής καίνε τις περισσότερες θερμίδες;

Μην ξεχνάς ότι πάντα μετράει η ένταση που θα βάλεις

Γενικότερα, η γυμναστική είναι μια δραστηριότητα που πρέπει να ενσωματώσεις στην καθημερινότητά σου. Όχι μόνο για να χάσεις τα περιττά κιλά, ή για να αποκτήσεις όγκο αλλά και γιατί κάνει καλό στην υγεία σου. Κινείσαι πιο εύκολα, δεν κουράζεσαι με το παραμικρό και δεν εξαντλείσαι από τα πρώτα δύο λεπτά με τα ψώνια της εβδομάδας από το supermarket. Βέβαια, για σένα που επιλέγεις τη γυμναστική για να χάσεις κιλά, υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα είδη που θα σε κάνουν να δεις πιο γρήγορα αποτελέσματα!

Αερόβια άσκηση με kettlebell

Ναι, ξέρεις αυτά τα βάρη γυμναστικής σε σφαιρικό σχήμα. Παίρνοντας αυτά στα χέρια σου, όσο κάνεις αερόβια γυμναστική, μπορείς να κάψεις από 500 έως 700 θερμίδες, κι όλα αυτά μόνο σε μια ώρα. Ακόμα καλύτερα αν δεν κάνεις ενδιάμεσα διαλείμματα, καθώς έτσι ο οργανισμός σου θα κάνει καύσεις μέχρι και 36 ώρες μετά την προπόνηση.

Τέλος στο ασανσέρ

Δεν θα ήταν όλα καλύτερα, αν σταματούσες να παίρνεις το ασανσέρ και προτιμούσες τις σκάλες; Άσε που όσο πιο πολύ ρυθμό και ένταση βάζεις, τόσο το καλύτερο, γιατί σε μία μόνο ώρα μπορείς να κάψεις από 450 μέχρι και 600 θερμίδες. Αλλά αντί για ketllebell εδώ μπορείς να δοκιμάσεις να πάρεις τα ψώνια του supermarket!

Ιμάντες TRX

Τέλος, αν πιάσεις τους ιμάντες TRX και τους εκμεταλλευτείς για πλάτη, χέρια, πόδια θα δεις τα αποτελέσματα που θέλεις. Εδώ μπορείς να κάψεις από 280 έως και 400 θερμίδες την ώρα και αν κάνεις πέντε σετ των τριάντα δευτερολέπτων θα δεις τα διπλά αποτελέσματα, από ότι θα έβλεπες αν προτιμούσες τα καθίσματα.

Δείτε ακόμα
Λόγοι που δε χάνεις κιλά παρόλο που προσπαθείς

Φυσικά, πάντα μετράει η ένταση που θα βάλεις και τα κιλά που ζυγίζεις!

Διαβάστε
ακόμα