Πεντανόστιμη!
Είτε ετοιμάσουμε σπιτική ζύμη, είτε χρησιμοποιήσουμε μια έτοιμη το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό χάρη στα προϊόντα της γέμισης.
Υλικά
Μερίδες: για 1 πίτσα 36 – 38 εκ.
Σπιτική ζύμη πίτσα
- 1/2 φακελάκι (4 γρ.) ξηρή μαγιά
- 130 ml χλιαρό νερό
- 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις με 50 γρ. αλεύρι καλαμποκιού (δίνει στην πίτσα έξτρα ρουστίκ νοστιμιά)
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι και 20 ml ελαιόλαδο
Για την πίτσα
- 4 – 5 κουτ. σούπας σάλτσα ντομάτας
- 150 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, σε λεπτές ροδέλες
- 100 γρ. τριμμένο πεκορίνο Αμφιλοχίας
- 100 γρ. σαλάμι Λευκάδας σε λεπτές φέτες
- 2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
Διαδικασία
Ζύμη
- Για την πίτσα με πεκορίνο Αμφιλοχίας και λευκαδίτικο σαλάμι ξεκινάμε και σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ξηρή μαγιά, χλιαρό νερό και την ζάχαρη.
- Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 15 λεπτά, μέχρι να αφρίσει.
- Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με το αλεύρι καλαμποκιού, το αλάτι και το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο και ελαστικό ζυμάρι.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για περίπου 2 ώρες, μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια εργασίας και ανοίγουμε το ζυμάρι με τα δάχτυλά μας, με απαλές κυκλικές κινήσεις, σε έναν λεπτό δίσκο διαμέτρου περίπου 36 – 38 εκ. και πάχους περίπου 2 – 3 χλστ.
Για την πίτσα
- Απλώνουμε στη ζύμη και την σάλτσα ντομάτας.
- Από πάνω ομοιόμορφα απλώνουμε την μοτσαρέλα, σε λεπτές ροδέλες.
- Ψήνουμε στους 220° C για 10 – 12 λεπτά, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια και να ψηθεί η ζύμη και από κάτω.
- Ξεφουρνίζουμε και σκορπίζουμε το τριμμένο πεκορίνο Αμφιλοχίας, το σαλάμι Λευκάδας σε λεπτές φέτες και την ρίγανη ξερή και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 2 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το πεκορίνο.
Πηγή:https://www.gastronomos.gr








