Πίτσα καρμπονάρα

Η συγκεκριμένη πίτσα είναι πραγματικά μια κόλαση καθώς δεν λυπάται τα λιπαρά της

Η συγκεκριμένη πίτσα είναι πραγματικά μια κόλαση καθώς δεν λυπάται τα λιπαρά της.

Παρόλα αυτά όμως η γεύση της είναι πραγματικά υπέροχη οπότε πρέπει να τη δοκιμάσεις έστω και μια φορά! Πάμε λοιπόν να δούμε μαζί πως θα φτιάξεις αυτή την απίστευτη πίτσα καρμπονάρα.

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Ένα φακελάκι ξηρή μαγιά
  • Μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδo
  • Μία κουταλιά της σούπας αλάτι
  • Ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • Ένα ποτήρι νερό

Υλικά για τη κρέμα

  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 αυγό
  • Αλάτι, πιπέρι όσο θέλουμε
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 100 γραμμάρια κίτρινο τριμμένο τυρί

Για το στόλισμα

  • Μία συσκευασία μπέικον
  • Μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 2 πιπεριές σε διάφορα χρώματα
  • Γαλοπούλα ή ότι άλλο αλλαντικό μας αρέσει
  • Κοτόπουλο ή καπνιστό χοιρινό
  • Κίτρινα τυριά που σου αρέσουν

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, βάλε το νερό, μαζί με τη ξηρή μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο. Ανακάτεψε τα όλα μαζί μέχρι να λιώσει η μαγιά και ρίξε σιγά σιγά μέσα το αλεύρι μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη που θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Ζύμωσε τη ζύμη για 1 λεπτό και άφησε την στην άκρη. Σκέπασε τη με 2-3 πανιά και άφησε τη για 45 λεπτά με 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου για να φουσκώσει καλά και να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι. Ύστερα, ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα το αλεύρι και ρίχνουμε μέσα τη κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τη κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αυγό και ανακατεύουμε για 5-10 λεπτά όλα μαζί τα υλικά μέχρι να αρχίσει να πήζει λίγο το μείγμα. Έπειτα βάζουμε και το τυρί της επιλογής μας και αποσύρουμε από τη φωτιά μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε για την πίτσα μας.

Έπειτα κόψε και ετοίμασε τα υλικά που θέλεις να βάλεις πάνω στη πίτσα καρμπονάρα σου και ετοιμάσου να τη ”συναρμολογήσεις”.

Tip: Aφήνουμε τη κρέμα καρμπονάρα να κρυώσει λίγο πριν τη χρησιμοποιήσουμε.

Μόλις φουσκώσει η ζύμη, τη χωρίζουμε σε 2-3 ζυμαράκια ανάλογα με το πόσες πίτσες θέλουμε. Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη μας σε ένα ταψί με μία λαδόκολλα και το βάζουμε να ψηθεί για 10 λεπτά για να πάρει λίγο χρώμα. Όταν πάρει χρώμα η βάση της πίτσας, τη βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και απλώνουμε από πάνω μία μεγάλη κουταλιά από τη κρέμα και τα υλικά της επιλογής μας. Τέλος, βάζουμε το τυρί και ψήνουμε τη πίτσα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά μέχρι να ψηθεί καλά και καλή απόλαυση!

Διαβάστε
ακόμα