Πεντανόστιμο
Ένα αφράτο ρύζι ή ένας βουτυράτος πουρές είναι τα ιδανικά συνοδευτικά γι’ αυτό το μυρωδάτο και πικάντικο κοτόπουλο.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου, περίπου 700 γρ. συνολικά, κομμένα εγκάρσια στη μέση ώστε να γίνουν πιο λεπτά
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
- 2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 1½ κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
- 1½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
- 1 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
- 40 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε πικάντικο κοτόπουλο στη σχάρα, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ.
- Στη συνέχεια, στρώνουμε ένα μέτριο ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
- Αλείφουμε το κοτόπουλο με το λάδι και το αλατοπιπερώνουμε.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα μαζί τα μπαχαρικά και το σκόρδο.
- Περνάμε κάθε φιλέτο κοτόπουλο από το μείγμα μπαχαρικών μέχρι να καλυφθεί καλά παντού.
- Τα τακτοποιούμε στο ταψί και ψήνουμε στο ψηλότερο ράφι του φούρνου, ακριβώς κάτω από το γκριλ, για περίπου 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν και να ξεροψηθούν στην επιφάνεια.
Μυστικά
Το πόσο καυτερό θα το κάνετε εξαρτάται από εσάς: αυξομειώστε τις ποσότητες του πιπεριού καγιέν κατά τα γούστα σας.
Πηγή:https://www.gastronomos.gr