Όλοι έχουμε ανάγκη από ένα δροσερό και εύκολο πιάτο το καλοκαίρι.
Αυτή η ρεβυθοσαλάτα είναι το ιδανικό πιάτο για εσένα που προσέχεις τη διατροφή σου αλλά θέλεις και κάτι να σε κρατήσει.
Υλικά
- Μισό κιλό ρεβίθια
- Μία κουταλιά της σούπας σόδα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Μία κουταλιά της σούπας ξύδι κανονικό ή μπαλσάμικο
- Χυμό από 2 λεμόνια
- Αλάτι, πιπέρι όσο θέλουμε
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι
- Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
Αρχικά τοποθετούμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό που να τα σκεπάζει και μία κουταλιά της σούπας σόδα. Τα αφήνουμε όλο το βράδυ μέσα στο νερό για να μαλακώσουν καλά. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
Με το που βράσουν τα ρεβίθια, τα σουρώνουμε και τα λιώνουμε μέχρι να πολτοποιηθούν καλά. Στη συνέχεια, βάζουμε τον πουρέ από τα ρεβίθια σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε όσο αλάτι και πιπέρι. Έπειτα, προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι αφού το ψιλοκόψουμε και τις σκελίδες σκόρδο λιωμένες ή ψιλοκομμένες.
Έπειτα προσθέτουμε το ξύδι και τον χυμό από τα λεμόνια και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Δοκιμάζουμε να δούμε αν λείπει κάτι και ανάλογα προσθέτουμε. Τέλος, σερβίρουμε και ρίχνουμε στο πιάτο μας το ελαιόλαδο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό που έχουμε ετοιμάσει.