Κρύο, κρύο καιρός για.. κολοκυθόσουπα!
Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για το απόλυτο φθινοπωρινό φαγητό! Δοκίμασε να φτιάξεις τη συγκεκριμένη κολοκυθόσουπα και θα γίνει από τα αγαπημένα σου πιάτα!
Υλικά
- 400 γρ κολοκύθα
- 300 γρ ζωμό κότας ή ένα κύβο
- 200 γρ. γάλα πλήρες
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- Πιπέρι τριμμένο
- Λίγο αλάτι
- Ελαιόλαδο
- 1 κύβο βούτυρο
Εκτέλεση
Κόβουμε την κολοκύθα σε λεπτές φέτες τις αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και την βάζουμε στο αντικολλητικό χαρτί σε λεπτό ταψί στον φούρνο προθερμασμένο στον αέρα στους 180. Παράλληλα στην κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι με το βούτυρο. Κατόπιν το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Δεν το ροδίζουμε. Ύστερα όλα τα υγρά και τέλος βγάζουμε από το φούρνο τις φέτες κολοκύθας και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά και μετά με το μπλέντερ χειρός πολτοποιούμε. Αφήνουμε να πάρει 3 βράσεις. Σερβίρουμε με γιαούρτι
Δείτε επίσης: