Πεντανόστιμα λαζάνια

Forever Woman

Τα λαζάνια είναι αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων

Αν λοιπόν έχεις κολλήσει και δεν ξέρεις τι να μαγειρέψεις, τα λαζάνια θα σε σώσουν. Είναι ένα φαγητό εύκολο, γρήγορο και φυσικά το λατρεύει όλη η οικογένεια! Πάμε να δούμε πως θα τα φτιάξεις!

Υλικά

  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 συσκευασίες σάλτσα ντομάτας
  • 900 γρ. τυρί cottage
  • 3 φλ. τσαγιού τεμαχισμένη μοτσαρέλα, μοιρασμένη
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ. γλ. αποξηραμένος μαϊντανός
  • Αλάτι, αλεσμένο μαύρο πιπέρι κατά βούληση
  • 9 λαζάνια
  • 1/2 φλ. τσαγιού νερό

Εκτέλεση

Αρχικά, προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Έπειτα προσθέστε τον κιμά και μαγειρέψτε τον μέχρι να ροδίσει, 8 έως 10 λεπτά. Στραγγίξτε το λίπος, προσθέστε τη σάλτσα και σιγοβράστε για 5 λεπτά.

Στη συνέχεια σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το τυρί cottage, 2 φλιτζάνια μοτσαρέλα, τα αυγά, το 1/2 της τριμμένης παρμεζάνας, τον αποξηραμένο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Έπειτα απλώστε τα 3/4 του φλιτζανιού της σάλτσας σε ένα πυρέξ και καλύψτε με 3 άψητα λαζάνια, 1 3/4 φλιτζάνια μείγμα τυριού και 1/4 φλιτζανιού σάλτσα -επαναλάβετε τις στρώσεις άλλη μια φορά. Καλύψτε στη συνέχεια με τα υπόλοιπα 3 ζυμαρικά, τη σάλτσα, τη μοτσαρέλα και την παρμεζάνα. Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι νερό και καλύψτε σφιχτά με αλουμινόχαρτο.

Στη συνέχεια ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά. Έπειτα ξεσκεπάστε και ψήστε για άλλα 10 λεπτά. Τέλος, αφήστε το φαγητό να σταθεί 10 λεπτά πριν το σερβίρισμα.