Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι τα κεφτεδάκια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων.
Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι αμέτρητες. Εμείς διαλέξαμε να σου προτείνουμε την πιο υγιεινή εκδοχή η οποία εκτός από γεύση περιέχει και πάρα πολλές βιταμίνες.
Υλικά
- 1 κιλό φρέσκο σπανάκι
- Αλάτι, πιπέρι
- Μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 ξερό κρεμμύδι
- Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
- 3-4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά το σπανάκι και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το ξερό κρεμμύδι. Βάζουμε το ελαιόλαδο μέσα σε ένα τηγάνι και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Τα αφήνουμε να τσιγαριστούν για 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το σπανάκι και τα αφήνουμε όλα μαζί να ψηθούν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Μόλις κρυώσει η ζύμη μας, προσθέτουμε μέσα το αλεύρι και ανακατεύουμε. Πλάθουμε μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη και την αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για 10-15 λεπτά.
Ψήνουμε στο φούρνο σε λαδόκολλα στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά. Σέρβιρε τα με μία δροσερή σος από γιαούρτι και είναι έτοιμα να τα απολαύσεις.