Πέννες με βασιλικό: Η αυθεντική ιταλική συνταγή
Μια πολύ απλή συνταγή με υπέροχη γεύση. Οι πέννες με βασιλικό θα σας χαρίσουν ένα μοναδικό ταξίδι γεύσης μέχρι την Ιταλία. Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε!
Δείτε επίσης: Μαρμελάδα αχλάδι
Υλικά
- 1 ματσάκι βασιλικός
- 500 γραμμ. Ντοματίνια
- 2 κρεμμύδια
- παρμεζάνα
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αρχικά κόβετε τα κρεμμύδια, τα ντοματίνια και τον βασιλικό και τα μοιράζετε σε τρία διαφορετικά μπολ. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και σοτάρετε τα κρεμμύδια. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτετε τα ντοματίνια, ανακατεύετε και ρίχνετε τον βασιλικό.
Αφήνετε τα υλικά να μαγειρευτούν. Αν η σάλτσα είναι όξινη, προσθέτετε και καστανή ζάχαρη. Περιμένετε μέχρι να καραμελώσουν τα ντοματίνια.
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τις πέννες. Αφαιρείτε τις πέννες από την κατσαρόλα και τις στραγγίζετε. Τις ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα με λίγο βούτυρο και περιχύνετε με την σάλτσα. Ανακατεύετε καλά, προσθέτετε τριμμένη παρμεζάνα και ψιλοκομμένο βασιλικό και σερβίρετε!
Δείτε επίσης: