Μια ξεχωριστή συνταγή!
Με τα πρώτα μπρόκολα της εποχής και άφθονο μαϊντανό ετοιμάζουμε μια γρήγορη και νόστιμη μακαρονάδα.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 500 γρ. πένες
- 1 μπρόκολο, κομμένο σε πολύ μικρά μπουκέτα
- 100 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
- 1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 40 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε πένες με μπρόκολο και κεφαλοτύρι, αρχικά βράζομε, σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, τις πένες για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους.
- Σε μια άλλη, φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε το σκόρδο με το μπρόκολο για περίπου 1 λεπτό, ανακατεύοντας και θρυμματίζοντας ταυτόχρονα τα μπουκετάκια μπρόκολου με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε τις πένες και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα, ανακατεύοντας. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.
- Συνοδεύουμε, τις πένες με μπρόκολο και κεφαλοτύρι, με σαλάτα με ντοματίνια και ελιές.
Πηγή:https://gastronomos.gr