Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πένες με μπρόκολο και κεφαλοτύρι

Μια ξεχωριστή συνταγή!

Με τα πρώτα μπρόκολα της εποχής και άφθονο μαϊντανό ετοιμάζουμε μια γρήγορη και νόστιμη μακαρονάδα.

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  500 γρ. πένες
  •  1 μπρόκολο, κομμένο σε πολύ μικρά μπουκέτα
  •  100 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
  •  1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  •  1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  •  40 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πένες με μπρόκολο και κεφαλοτύρι, αρχικά βράζομε, σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, τις πένες για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους.
  2. Σε μια άλλη, φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
  3. Στη συνέχεια, σοτάρουμε το σκόρδο με το μπρόκολο για περίπου 1 λεπτό, ανακατεύοντας και θρυμματίζοντας ταυτόχρονα τα μπουκετάκια μπρόκολου με ένα πιρούνι.
  4. Προσθέτουμε τις πένες και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα, ανακατεύοντας. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.
  6. Συνοδεύουμε, τις πένες με μπρόκολο και κεφαλοτύρι, με σαλάτα με ντοματίνια και ελιές.

Πηγή:https://gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης