Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πατσαβουρόπιτα σιροπιαστή

Λαχταριστή σιροπιαστή πατσαβουρόπιτα!

Ακολουθήστε τα βήματα της συνταγής για να δημιουργήσετε ένα από τα νοστιμότερα γλυκά!

Υλικά

  • 780 γρ. νερό
  • 600 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 4 αυγά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 500 γρ. φύλλο κρούστας

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Για να φτιάξουμε το σιρόπι ανακατεύουμε το νερό με την ζάχαρη μέχρι να βράσει, μόλις βράσει προσθέτουμε 1 κ. γ. χυμό λεμονιού.
  2. Αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν.
  4. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες και το γιαούρτι. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
  5. Παίρνουμε ένα, ένα τα φύλλα τα τσαλακώνουμε και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί 30/40 εκ, προσθέτουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για περίπου 30 λεπτά.
  6. Κόβουμε την ζεστή πίτα μας σε κομμάτια και περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.

Πηγή: dimitrismichailidis.com

Διαβάστε επίσης