Λαχταριστή σιροπιαστή πατσαβουρόπιτα!
Ακολουθήστε τα βήματα της συνταγής για να δημιουργήσετε ένα από τα νοστιμότερα γλυκά!
Υλικά
- 780 γρ. νερό
- 600 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
- 4 αυγά
- 200 γρ. ζάχαρη
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 500 γρ. φύλλο κρούστας
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Για να φτιάξουμε το σιρόπι ανακατεύουμε το νερό με την ζάχαρη μέχρι να βράσει, μόλις βράσει προσθέτουμε 1 κ. γ. χυμό λεμονιού.
- Αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν.
- Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες και το γιαούρτι. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
- Παίρνουμε ένα, ένα τα φύλλα τα τσαλακώνουμε και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί 30/40 εκ, προσθέτουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για περίπου 30 λεπτά.
- Κόβουμε την ζεστή πίτα μας σε κομμάτια και περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
Πηγή: dimitrismichailidis.com