Η πατατόπιτα είναι μια από τις πιο νόστιμες και χορταστικές πίτες
Η πατατόπιτα με τη γεύση της μπορεί να εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους. Αν λοιπόν σας έχουν περισσέψει μερικές πατάτες και λίγα λαχανικά από το μεσημεριανό τραπέζι αξιοποίησε τα, φτιάχνοντας την πιο νόστιμη πατατόπιτα!
Υλικά
- Τέσσερις βρασμένες πατάτες
- Δύο κρεμμύδια ξερά
- Μία σκελίδα σκόρδου
- Έξι με επτά αβγά
- Δύο κολοκυθάκια μικρά
- Ένα φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Ένα φλιτζάνι του τσαγιού και μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλυτζάνι του τσαγιού κίτρινα τριμμένα τυριά της επιλογής σου
- Αλάτι, πιπέρι όσο θέλουμε
- Μία κουταλιά της σούπας τριμμένη φρυγανιά
- Μία κουταλιά της σούπας δυόσμο ή μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες για 40 λεπτά και μόλις είναι έτοιμες τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε φέτες. Με τη βοήθεια του τρίφτη, τρίβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Περνάμε τα κολοκυθάκια στο μούλτι για να γίνουν ψιλοκομμένα και σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά, τις πατάτες, τα χτυπημένα αβγά και προσθέτουμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο, το μαϊντανό ή το δυόσμο και τα τριμμένα τυριά. Προσθέτουμε το αλεύρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πασπαλίζουμε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους με τριμμένη φρυγανιά φροντίζοντας να καλυφθεί όλη η βάση του ταψιού. Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα για 45 λεπτά περίπου, στους 200 βαθμούς για τα πρώτα δέκα λεπτά και μετά χαμηλώνουμε στους 180 για να ψηθεί ομοιόμορφα η πατατόπιτα μας.