Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πατατοκροκέτες

Τραγανές και πεντανόστιμες πατατοκροκέτες

Η πατάτα είναι ένα θρεπτικό και οικονομικό λαχανικό που δεν λείπει σχεδόν από καμία κουζίνα. Με αυτή τη συνταγή μπορείτε να παρασκευάσετε μία από τις πιο λαχταριστές εκδοχές της! Τραγανές και πεντανόστιμες Πατατοκροκέτες! Ιδανικές για παιδιά, μπουφέ και παιδικά πάρτυ!

Υλικά

  • 800 γρ. πατάτες
  • 70 γρ. βούτυρο
  • 3 αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ. φρυγανιά

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Ψήνουμε τις πατάτες σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς, για 1 ώρα και 30′.
  2. Κόβουμε τις πατάτες στη μέση, με ένα κουτάλι αφαιρούμε την ψίχα και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
  3. Τις λιώνουμε και τις κάνουμε πουρέ.
  4. Προσθέτουμε το βούτυρο, το μαυροπίπερο, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, τους κρόκους αυγών και συνεχίζουμε το ανακάτεμα*.
  5. Απλώνουμε σε λωρίδες το μείγμα μας με ένα κορνέ πάνω σε λαδόκολλα και το βάζουμε στην κατάψυξη για 40′. (Διαφορετικά πλάθουμε σε μπαλάκια και δε χρειάζονται κατάψυξη.)
  6. Βάζουμε σε δύο πιάτα, στο ένα το αλεύρι, στο άλλο τη φρυγανιά.
  7. ε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με ένα πιρούνι, κόβουμε τις πατατοκροκέτες, τις βουτάμε πρώτα στο αλεύρι, μετά στα ασπράδια και τέλος στη φρυγανιά.
  8. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με όλες τις πατατοκροκέτες.
  9. Τηγανίζουμε** τις πατατοκροκέτες μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.***

Σημειώσεις από τον Σεφ

  1. *Αν θέλουμε το μείγμα μας να έχει λεία υφή, το αλέθουμε στο μπλέντερ. **Το λάδι πρέπει να είναι στους 170 βαθμούς. ***Μπορούμε να βάλουμε 100 γρ. τυριά της αρεσκείας μας.

Πηγή: dimitrismichailidis.com

Διαβάστε επίσης