Σαν ορεκτικό αλλά και κυρίως πιάτο!
Υλικά
1400 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μουστάρδα
10 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
100γρ.φρυγανιά, τριμμένη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Υλικά το πανάρισμα:
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
Αλάτι
Πιπέρι
Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
1
Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να πάρει βράση.
2
Μόλις πάρει μια βράση, ρίχνουμε μέσα τις πατάτες και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν εντελώς.
3
Όταν είναι έτοιμες, τις σουρώνουμε και τις αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
4
Τις αφήνουμε για 5’ να βγάλουν την περισσότερη υγρασία τους.
5
‘Επειτα τις πολτοποιούμε με το ειδικό σκεύος για πουρέ ή με ένα πιρούνι και προσθέτουμε μέσα το μαϊντανό, τον άνηθο, τη μουστάρδα, τα φύλλα δυόσμου, το ελαιόλαδο και τη φρυγανιά.
6
Αλατοπιπερώνουμε και με ένα κουτάλι ή με τα χέρια μας ανακατεύουμε πολύ καλά.
7
Πλάθουμε σε μπαλάκια βάρους περίπου 30γρ. και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Παράλληλα σε ένα μπολ αδειάζουμε το αλεύρι και το αφήνουμε στην άκρη.
8
Στη συνέχεια, βάζουμε μία κατσαρόλα με αρκετό ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να κάψει.
9
Παίρνουμε τους πατατοκεφτέδες και τους πανάρουμε περνώντας τους από το αλεύρι.
10
Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα και να έχουν μαγειρευτεί μέχρι μέσα.
11
Μόλις είναι έτοιμα, τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε ζεστά.
Πηγή:https://www.giorgostsoulis.com