Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πατάτες με αυγά γιαχνί

Εύκολη και γρήγορη συνταγή

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για πεντανόστιμο και χορταστικό φαγητό, πατάτες με αυγά γιαχνί στην κατσαρόλα! Μια από τις ωραιότερες συνταγές με πατάτες και αυγά που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε!

Υλικά

  • 6 πατάτες
  • 3 κρεμμύδια
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 6 αυγά
  • 1 κλων. θυμάρι φρέσκο ή 1 δαφνόφυλλο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Λίγη ξινομυζήθρα
  • Βραστό νερό

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε πρώτα τις πατάτες και τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
  • Τα βάζουμε σε ελαιόλαδο μέσα σε κατσαρόλα να μελώσουν (όχι να ξανθύνουν) για 8-10 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά.
  • Ρίχνουμε τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι και βραστό νερό τόσο, ώστε να καλυφθούν οι πατάτες μας μέσα στην κατσαρόλα.
  • Τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο ή λίγο θυμάρι και ρίχνουμε τα αυγά στο γιαχνί μας.
  • Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε για 1 λεπτό ακόμα στη φωτιά.
  • Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε σκεπασμένο το φαγητό μας αυγά με πατάτες γιαχνί, μέχρι να σεταριστούν (να σταθεροποιηθούν δηλ. στην πυκνότητα που τα θέλουμε-μελάτα ή σφικτά) τα αυγά.
  • Εάν θέλετε σφιχτά αυγά συνεχίστε το βράσιμο του φαγητού σας σε σιγανή φωτιά για 3 λεπτά επιπλέον.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης