Όλοι μας αγαπάμε τις πατάτες και ιδιαίτερα τις τηγανιτές.
Η αλήθεια είναι πως δεν είναι από τις πιο υγιεινές επιλογές, αλλά σίγουρα οι πατάτες είναι από τις μεγαλύτερες αγάπες. Και δεν υπάρχει ιδανικότερος συνδυασμός από ότι με μπέικον, κρέμα γάλακτος και διάφορα τυριά. Αν λοιπόν δεν το κατάλαβες μιλάμε για τις πεντανόστιμες πατάτες καρμπονάρα.
Υλικά
- 5-6 πατάτες
- Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
- Αλάτι, πιπέρι
- Μία κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη ή 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι της επιλογής σου
- 2 κρέμες γάλακτος για μαγείρεμα
- Δύο συσκευασίες μπέικον
- 400 γραμμάρια κίτρινα τριμμένα τυριά της επιλογής σου
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε καλά τις πατάτες, τις κόβουμε σε ότι σχήμα θέλουμε και τις τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό ηλιέλαιο. Σε ένα τηγάνι, βάζουμε λίγο λάδι να ζεσταθεί και προσθέτουμε το μπέικον σε κομματάκια. Ανακατεύουμε να τσιγαριστεί καλά το μπέικον και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σκόρδο. Έπειτα, ρίχνουμε τις κρέμες γάλακτος και ανακατεύουμε για περίπου 5-10 λεπτά μέχρι να αρχίζει να πήζει η κρέμα.
Τέλος, προσθέτουμε τα τυριά που έχουμε επιλέξει και ανακατεύουμε με κλειστή φωτιά μέχρι να λιώσουν. Παίρνουμε τις πατάτες που έχουμε τηγανίσει και τις βάζουμε σε μία μεγάλη πιατέλα. Σερβίρουμε από πάνω τη σάλτσα καρμπονάρα και οι πατάτες καρμπονάρα είναι έτοιμες να τις απολαύσεις.