Πανεύκολο και πεντανόστιμο
Πανεύκολο και πεντανόστιμο, αυτή η συνταγή για παστίτισιο με τόνο ήρθε για να μείνει! Δοκιμάστε να φτιάξετε ένα λατρεμένο comfort food γεύμα για όλη την οικογένεια!
Υλικά
- 250 γρ. ζυμαρικά, βρασμένα
- 2 κονσέρβες τόνο Geisha σε ηλιέλαιο, στραγγισμένες
- 200 – 250 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 500 ml γάλα, κρύο
- 1 φάκελος έτοιμη μπεσαμέλ
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- Μιξ τυριών ή όποιο τυρί έχετε στο ψυγείο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Αδειάζουμε σε ένα ταψάκι 20×30 εκ. τα βρασμένα ζυμαρικά και αλατοπιπερώνουμε.
- Ανοίγουμε τις κονσέρβες και στραγγίζουμε καλά τον τόνο.
- Τοποθετούμε τον τόνο σε μπολ και ανακατεύουμε μέσα την σάλτσα ντομάτας.
- Προσθέτουμε στο μπολ λίγο αλάτι, λίγη ρίγανη, πολύ πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Με μία σπάτουλα απλώνουμε τον τόνο πάνω στα ζυμαρικά.
- Χύνουμε το γάλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον φάκελο με τη μπεσαμέλ.
- Ανακτεύουμε με αυγοδάρτη ή μίξερ χειρός μέχρι να πήξει.
- Μόλις πήξει προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
- Αδειάζουμε τη μπεσαμέλ πάνω απο τον τόνο και την απλώνουμε με μία σπάτουλα.
- Πασπαλίζουμε πάνω στη μπεσαμέλ μιξ τυριών.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις ή στον αέρα στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα.
Πηγή: dimitrismichailidis.com