Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πασχαλινά Τσουρέκια

Μία επαγγελματική συνταγή

Μία επαγγελματική συνταγή για αφράτα καταπληκτικά τσουρέκια με ίνες, τα οποία διατηρούνται φρέσκα για μέρες. Εξαιρετικά για τις γιορτινές ημέρες του Πάσχα!

Yλικά

  • 70 γρ. φρέσκια μαγιά ή 23 γρ. μαγιά ξερή
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 100 γρ. χλιαρό νερό
  • 100 γρ. αλεύρι “Κούλα” ή αλεύρι για τσουρέκια
  • 1.100 γρ. αλεύρι “Κούλα” ή αλεύρι για τσουρέκια
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 1 πακέτο μαχλέπι
  • 1 βανιλίνη
  • 240 γρ. χλιαρό γάλα
  • 3 αυγά
  • 100 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
  • 150 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • το μείγμα μαγιάς
  • 1 αυγό + λίγο γάλα για άλειμμα
  • αμύγδαλο φιλέ, προαιρετικά

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε 1 μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά, το 1 κ.σ. ζάχαρη, το χλιαρό νερό, τα 100 γρ. αλεύρι και αφήνουμε το μείγμα μαγιάς σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά.
  2. Στη κουζινομηχανή ανακατεύουμε για 1 λεπτό τα 350 γρ. ζάχαρη, τα αυγά, το χλιαρό γάλα, το φρέσκο χυμό πορτοκάλι, τη βανιλίνη, το μαχλέπι, τα 1.100 γρ. αλεύρι (αλεύρι από αλεύρι διαφέρει: ίσως χρειαστεί να βάλουμε λίγο παραπάνω ή λίγο λιγότερο), το λιωμένο βούτυρο και το μείγμα μαγιάς και τα ζυμώνουμε στην κουζινομηχανή σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για περίπου 10 λεπτά ή στο χέρι μέχρι που να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
  3. 1 λαδωμένο μπολ βάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί για περίπου 2 ώρες και μετά χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 κομμάτια (300 γρ. το καθένα) και φτιάχνουμε 6 μπάλες.
  4. Ανοίγουμε τις μπάλες σε μορφή μπαστουνιού και παίρνουμε 2 μπαστούνια και τα πλέκουμε πλεξούδα.
  5. Βάζουμε τα τσουρέκια σε λαδόκολλα σε 1 ταψί, τα σκεπάζουμε με πετσέτα και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά και μετά τα αλείφουμε με αυγό και λίγο γάλα και τα σκεπάζουμε με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 για περίπου 50 λεπτά ή στους 165 στον αέρα για 45 λεπτά.

Πηγή: dimitrismichailidis.com

Διαβάστε επίσης